gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Zmrzlina Cheesecake – najlepší chladivý dezert leta s ANKARSRUM!

2025. 06. 02.

Zmrzlina Cheesecake – najlepší chladivý dezert leta s ANKARSRUM!

Milujete cheesecake, ale v horúcom letnom počasí sa vám zdá príliš hutný? Máme skvelé riešenie: urobte si z neho zmrzlinu! Tento špeciálny recept na cheesecake zmrzlinu pochádza z kuchárskej knihy ANKARSRUM a zaručene vám spríjemní letné dni.

 

Ingrediencie:

  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 250 g mlieka
  • 150 g smotany
  • 1 vanilkový struk
  • 50 ml čučoriedkového džemu
  • 100 g sušienok
  • 2,5 g kardamónu
  • 25 g masla

 

Tu je postup, ako to urobiť krok za krokom:

  • Vložte mraziacu misku do mrazničky aspoň na 20-24 hodín, aby sa vychladila na -18 °C.
  • Žĺtky vymiešajte s cukrom a potom pridajte vyškrabnutý vanilkový struk.
  • Prilejte mlieko a smotanu a dôkladne premiešajte kuchynským robotom. Zmes potom vložte na 30 minút do chladničky.
  • Predhrejte rúru na 200 °C. Rozdrobte sušienky, zmiešajte ich s kardamónom a nakrájaným maslom. Pečte rýchlo dozlatista za 5 minút.
  • Studenú zmes nalejte do misky na zmrzlinu ANKARSRUM a miešajte 20-25 minút, kým nezískate krémovú konzistenciu.
  • Zmrzlinu nalejte do formy vo vrstvách – jedna porcia zmrzliny, jedna porcia čučoriedkového džemu – potom ju zmiešajte s opečenými sušienkovými omrvinkami s kardamónovou príchuťou. Posypte aj sušienkami.
  • Zmrzlinu vložte cez noc do mrazničky, aby stuhla.

 

ANKA tip:

Pri servírovaní posypte kúskami čerstvých brusníc, aby bol zážitok ešte sviežejší a ovocnejší!