gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Výroba domácej vianočnej klobásy pomocou kuchynského robota Ankarsrum

2023. 12. 02.

Výroba domácej vianočnej klobásy pomocou kuchynského robota Ankarsrum

Objavte radosť z výroby nefalšovanej, domácej klobásy, zázraku, ktorý vydrží dlhšie ako 3 dni. Náš recept nájdete v knihe receptov Ankarsrum.

Ingrediencie:

1 kg mletého bravčového mäsa

0,5 kg mletého hovädzieho mäsa

30 gramov zemiakovej múky

1 lyžička soli

700 ml studenej vody

0,5 lyžičky mletého bieleho korenia

0,5 lyžičky mletého zázvoru

2 lyžičky mletej zmesi korenia

0,5 lyžičky mletého klinčeka

Domáce vianočné klobása krok za krokom:

Črevá klobásy opláchneme a necháme asi 1 hodinu namočiť v studenej vode.

Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s nástavcom mlynčekom na mäso!

Nameľte bravčové mäso s rezným dierovaným kotúčom na mäso ANKARSRUM Assistant 4,5 mm.

Zmiešajte bravčové mäso, hovädzie mäso a korenie s vodou.

Zostavte kuchynský robot Ankarsrum s nástavcom mlynčekom na mäso a plniacou rúrkou na klobásy a spustite stroj na nízku/strednú rýchlosť.

V tomto videu nájdete triky, ako na to.

Anka tipp:

Nezabudnite medzi každou klobásou uviazať dva uzly, aby ste ich mohli neskôr rozpoliť.