Výroba domácej vianočnej klobásy pomocou kuchynského robota Ankarsrum
2023. 12. 02.
Objavte radosť z výroby nefalšovanej, domácej klobásy, zázraku, ktorý vydrží dlhšie ako 3 dni. Náš recept nájdete v knihe receptov Ankarsrum.
Ingrediencie:
1 kg mletého bravčového mäsa
0,5 kg mletého hovädzieho mäsa
30 gramov zemiakovej múky
1 lyžička soli
700 ml studenej vody
0,5 lyžičky mletého bieleho korenia
0,5 lyžičky mletého zázvoru
2 lyžičky mletej zmesi korenia
0,5 lyžičky mletého klinčeka
Domáce vianočné klobása krok za krokom:
Črevá klobásy opláchneme a necháme asi 1 hodinu namočiť v studenej vode.
Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s nástavcom mlynčekom na mäso!
Nameľte bravčové mäso s rezným dierovaným kotúčom na mäso ANKARSRUM Assistant 4,5 mm.
Zmiešajte bravčové mäso, hovädzie mäso a korenie s vodou.
Zostavte kuchynský robot Ankarsrum s nástavcom mlynčekom na mäso a plniacou rúrkou na klobásy a spustite stroj na nízku/strednú rýchlosť.
V tomto videu nájdete triky, ako na to.
Anka tipp:
Nezabudnite medzi každou klobásou uviazať dva uzly, aby ste ich mohli neskôr rozpoliť.