gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Vegánske lasagne s rolovacím nástavcom na cestoviny ANKARSRUM

2022. 02. 23.

Vegánske lasagne s rolovacím nástavcom na cestoviny ANKARSRUM

V článku tohto týždňa dávame prednosť vegánom, pretože sme pre nich priniesli lahodný recept. Cesto na lasagne môžete pripraviť doma pomocou nástavca valca na cestoviny ANKASRUM. Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie na lasagne pláty:

• 390 gramov durum múky

• Cca. 200 ml vody

• 45 gramov olivového oleja

Lasagne krok za krokom:

1.  Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum so 7-litrovou nerezovou mixovacou nádobou, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichytávaniu cesta k stenám misy.

2. Vložte múku do misy a spustite kuchynský robot ANKARSRUM na nízku rýchlosť.

3. Do misky pomaly nalejte vodu.

4. Pridajte olej a podľa potreby zatiahnite za páku smerom k stredu panvice, aby sa ingrediencie rovnomerne rozprestrelili. Keď sa cesto spojí, upevnite páku 1 prst od misy, nastavte časovač na 5 minút a nechajte ANKA hniesť cesto.

5. Cesto dajte na múkou vysypanú plochu na pečenie a rukami rýchlo prehneďte.

6. Zakryte a nechajte 30 minút v chladničke.

7. Teraz použite ANKARSRUM Assistent nástavec Valec na cestoviny Lasagne

8. Cesto rozdelíme na 6-8 dielov.

9. Prvé cesto prevaľkajte cez valček. Cesto medzi dvoma valčekmi vždy podsypávajte múkou.

10. Nastavte prepínač do polohy 2, potom 3 a nakoniec 4 a váľajte, kým nedosiahnete požadovanú hrúbku.

11. Plát lasagní položte na dobre pomúčený povrch a opakujte vyššie uvedené kroky, pokiaľ nie je všetko cesto husté na lasagne.

12. Z tohto množstva cesta sa dá vyrobiť dostatok plátov lasagní na 2 lasagne, ale je dôležité, že z tohto cesta môžete urobiť aj iné druhy lasagní, pretože zvyšné cesto vydrží v chladničke 2 dni dobre prikryté fóliou.

Marinara omáčka:

• 150–200 gramov údeného tofu (alebo iného marinovaného tofu)

• 15 gramov olivového oleja

• 1 cibuľa

• 2-3 strúčiky cesnaku

• 800 gramov drvených paradajok (možno aj z konzervy)

• 15 gramov paradajkového pretlaku

• 10 gramov balzamikového octu

• 10-15 gramov korenia

• 10 gramov cesnakových granúl

• 10 gramov sušenej bazalky

• 10 gramov sušeného oregana

• 5 gramov cukru

• soľ podľa potreby (množstvo závisí od obsahu soli v koreniacom prášku)

Vegánska "syrová" omáčka

• 400 ml ovsenej smotany na varenie alebo inej smotany na varenie bez obsahu mlieka

• 150 gramov vegánskeho strúhaného syra

• 1-2 lyžičky korenia

• 2 lyžičky kukuričného škrobu

Na podávanie: čerstvá bazalka

Omáčka a syrová omáčka krok za krokom:

• Predhrejte rúru na 200 C.

• Tofu rozdrobte na malé kúsky.

• Cibuľu a cesnak nakrájajte na kocky.

• Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte rozdrobené tofu a varte, kým tofu nezačne hnednúť.

• Potom pridajte paradajky, paradajkový pretlak, balzamikový ocot a ostatné korenie a varte pod pokrievkou na miernom ohni aspoň 15 minút.

• Ingrediencie vegánskej syrovej omáčky varte na panvici, kým nezískate hustú smotanovú omáčku.

Zostavenie lasagny krok za krokom:

• Vytvorte vrstvu Marinary, na ňu položte pláty lasagne a potom vegánsku syrovú omáčku. Vrstvete ich tak dlho, kým ingrediencie vydržia. Syrová omáčka je poslednou vrstvou.

• Pečte v rúre asi 30-35 minút alebo pokiaľ syrová vrstva nezíska zlatohnedú farbu.

ANKA tip: Podávajte ozdobené lístky čerstvej bazalky!


Súvisiace produkty