gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

2024. 03. 21.

Slávnostné občerstvenie: recept na veľkonočnú čokoládovú tortu

Veľká noc sa blíži a čo nemôže byť dokonalejší čas na prípravu lahodnej čokoládovej torty, ktorá nielen poteší milovníkov sladkej, ale tiež umocní veľkonočnú atmosféru na stole. Dovoľte nám, aby sme vám predstavili tento božský recept, ktorý si zaručene podmaní srdce a chuťové bunky každého!

Ingrediencie na čokoládovú tortu:

- 75 g masla

- 2 lyžičky vanilkového cukru

- 100 ml vody

- 150 ml mlieka

- 1 vajce

- 180 g múky

- 40 g kakaového prášku

- 2 lyžičky prášku do pečiva

- 225 g cukru

Čokoládová poleva:

- 200 g horkej čokolády

- 600 g smotanového syra

- 200 ml smotany

- 120 g práškového cukru

- čokoláda na ozdobu

 

Výroba čokoládovej torty - krok za krokom:

1. Rúru predhrejte na 175 °C.

2. Na panvici rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.

3. Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s miskou na šľahanie a dáždniky na šľahanie.

4. V mise zmiešame maslo, vanilkový cukor, vodu, mlieko a vajcia.

5. Suché ingrediencie zmiešame dohromady, potom pridáme do cesta a miešame pri nízkej rýchlosti do hladka.

6. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a potom ju naplňte cestom.

7. Pečte 30-45 minút v spodnej časti rúry. Nechajte vychladnúť a potom rozkrojte na dve časti.

8. Horkú čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť.

9. Vymeňte šľahaciu metlu na šľahač smotany a do misy pridajte smotanový syr a smotanu, potom premiešajte.

10. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a moučkový cukr, poté mixujeme na nízké otáčky, abychom vytvořili krémovou polevu.

11. Střed a vrch dortu potřete čokoládovým krémem. Ozdobíme čokoládou a necháme odležet v lednici.

Anka tip: Podávajte s pomocou cukrárskej sady Ankarsrum!


Súvisiace produkty