gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Slávnostné čokoládové mramorové sušienky

2022. 12. 07.

Slávnostné čokoládové mramorové sušienky

Tieto krásne mramorované sušienky sú čokoládové a ľahko sa pripravujú pomocou kuchynského robota ANKARSRUM. Náš recept je tiež z knihy receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie:

Na sušienky
180 g múky
45 g práškového cukru
2 lyžice kakaa
0,5 lyžička soli
125 g studeného masla
1 lyžica ľadovo studenej vody

Na mramorovú výzdobu:
200 g horkej čokolády
100 g bielej čokolády

Slávnostné čokoládové mramorové sušienky krok za krokom:

1. Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSUM s 3,5 litrovou plastovou mixovacou nádobou a dvojitým šlahacím nástavcom, ktoré sú súčasťou štartovacej sady, ako je znázornené na tomto videu. Vajcia a cukor šľahajte na strednú rýchlosť do peny.
2. Do misky pridajte všetky ingrediencie okrem vody.
3. Spustite stroj pri nízkej rýchlosti, chvíľu počkajte a pokračujte pri strednej rýchlosti, kým nebude jednotný.
4. Teraz pridajte vodu a miešajte, kým nebude pena hladká.
5. Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm, potom nechajte asi 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Pokiaľ to nestihnete hneď, dajte cesto do mrazničky na neskoršie použitie!
6. Rúru nastavíme na 175 °C.
7. Vykrajovačom alebo pohárom vykrajujte kolieska.
8. Sušienky dajte na plech a pečte asi 12 minút, potom ich nechajte vychladnúť.

Mramorová dekorácia

9. Čokoládu rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnnej rúre a preložíme do vrecka.
10. Sušienku zalejte rozpustenou horkou čokoládou.
11. Navrch pokvapkajte rozpustenou bielou čokoládou. Začnite v strede sušienky a krúživými pohybmi postupujte až k okraju.
12. Teraz vezmite špáradlo alebo špajľu a urobte do čokolády zárezy a potom nakreslite vzor.
13. Podávajte s pomocou cukrárské sady ANKARSRUM!

ANKA tip:

Sušienku je možné ďalej zdobiť čokoládovými hoblinkami, ale v záujme oslavy ju môžete ozdobiť aj farebným cukrovým posypom!