Škoricová šiška
2023. 08. 21.
Domáce šišky sa dajú piecť nielen vo februári, ale po celý rok a škoricová verzia je pravou jesennou lahôdkou. Výroba s kuchynským robotom ANKARSRUM je detská hra!
Ľahko za vás prevedie zdĺhavý proces miesenia, takže vaša kuchyňa už bude čistejšia. Obmieňajte svojimi obľúbenými zálievkami a užívajte si.
Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM a teraz pridávame nápovedu k receptu.
Recept - na 10 šišiek
Ingrediencie na cesto:
20 gramov droždia
50 gramov masla
200 ml mlieka
70 gramov cukru
1 vajce
½ lyžičky soli
½ citróna (kôra)
390-420 gramov pšeničnej múky
Ingrediencie na pečenie:
1 liter oleja
Cukor podľa chuti
Škorica podľa chuti
Škoricový donut krok za krokom:
• Pozrite sa na video s receptom! Zostavte ANKU so 7litrovou nerezovou mixovacou nádobou, hnetacím špirálovým hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabráni prichyteniu cesta k stenám misy.
• Do misy rozdrobte droždie. Na panvici rozpustíme máslo a pridáme mlieko.
• Zahrejte ho maximálne na 37 ° C a nalejte na droždie v kovovej miske.
• Pridáme cukor, soľ, vajcia, citrón a postupne pridávame väčšinu múky. Zapnite robota ANKARSUM a hneťte 10 minút. Cesto by malo byť lepivé, ale zvládnuteľné. Ak máte pochybnosti o tom, či je konzistencia vášho cesta správna, kliknete sem pre video. Hotové cesto položte na pomúčenú plochu a rozvaľkajte na cesto hrubé asi 1 cm. Okrúhlym vykrajovačom alebo pohárom či miskou vykrajujte kruhové tvary a uprostred vyrežte malý otvor. Až budete pripravení, nechajte kysnúť a odpočívať pod čistou suchou kuchynskou utierkou po dobu 2-3 hodín.
• Na panvici rozohrejte olej na 175 ° C a šišky opekajte 1 minútu z každej strany, potom ich zlejte. Prebytočný olej zotrite papierovou utierkou. Až budete mať, ešte teplé šišky obaľte v zmesi cukru a škorice.
ANKA tip:
Pôžitok z čerstvých šišiek môžete umocniť marmeládou, orieškovým krémom, pudingom a zmrzlinou!