Recept na šťavnaté mäsové guličky
2024. 05. 24.
Často máme pocit, že naplánovať víkendový obed je zložitá úloha, ale teraz môžete spoznať chutný a rýchly nápad: pripravte šťavnaté mäsové guličky! Pomocou jednoduchých ingrediencií a ľahko zrozumiteľných návodov pripravíte behom pár sekúnd lahodné mäsové guličky, ktorými zaručene zapôsobíte na členov rodiny pri stole.
Mäsové guličky:
500 gramov hovädzieho mäsa
1 zemiaka
50 gramov jemne nastrúhaného parmezánu
50 gramov parmskej šunky, nakrájané
1 strúčik prelisovaného cesnaku
0,5 nakrájané červené cibule
60 gramov strúhanky
Soľ a korenie
2 lyžice smotany
Maslo na pečenie
1. Otočte Ankarsrum Assistant na bok a zostavte ho s mlecou hlavou a 4,5 mm dierovým kotúčom.
2. Mäso nakrájame na väčšie kúsky a pomelieme na strednej rýchlosti.
3. Zmiešame mleté mäso, parmskú šunku, parmezán, cesnak, červenú cibuľu a strúhanku.
4. Vytvarujte fašírky do požadovanej veľkosti a opečte ich na masle.
5. Pridajte smotanu a čínsku sójovú omáčku, potom osoľte podľa chuti.
S jednoduchými ingredienciami a jednoduchým návodom je tanier plný nebeských mäsových guľôčok hotový behom chvíľky a zaručene zapôsobí na každého pri stole. Jednoduché, rýchle a chutné – čo iné si priať na víkendový obed?