gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Recept na rýchly perník

2024. 12. 06.

Recept na rýchly perník

Blížia sa Vianoce a ako sa lepšie dostať do sviatočnej nálady, než prípravou receptu na lahodný perník? Hrejivá vôňa perníka naplní kuchyňu a spája rodinu a priateľov na chvíle sviatočnej pohody. Upečte si tieto lahodné perníčky a podeľte sa o sviatočnú náladu so svojimi blízkymi!

Ingrediencie

  • 150 g osoleného masla izbovej teploty
  • 225 g cukru
  • 50 ml sirupu
  • 100 ml krému
  • 1 polievková lyžica mletého zázvoru
  • 1 polievková lyžica mletej škorice
  • 1 lyžica mletých klinčekov
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 450 g múky

Príprava krok za krokom:

  1. Kuchynský robot Ankarsrum Assistent zostavte s oceľovou misou, škrabkou na cesto a hnetacím valčekom. Cesto tak bude správne zapracované a hladké.
  2. V stredne veľkom hrnci rozpustite cukor, maslo a sirup na miernom ohni, kým sa úplne nerozpustia a nezískate hladkú zmes. Nalejte do oceľovej misy.
  3. Do zmesi pridáme všetky koreniny (mletý zázvor, mletú škoricu, mleté ​​klinčeky) a sódu bikarbónu. Potom prilejte smotanu a dobre premiešajte pomocou kuchynského robota Ankarsrum Assistant.
  4. Do zmesi postupne pridávame múku. S hnetacím valčekom robota Ankarsrum Assistent ľahko vypracujeme cesto, kým nebude hladké a jednotné. Hotové cesto zabaľte do fólie a nechajte cez noc odpočívať v chladničke.
  5. Na druhý deň si predhrejeme rúru na 225 °C. Cesto vymiesime na pomúčenej pracovnej doske a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
  6. Pomocou vykrajovačky alebo noža vykrajujte z cesta rôzne tvary perníčkov. Popustite uzdu svojej kreativite!
  7. Perníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca. Pečte 5 minút do zlatohneda.
  8. Keď sú sušienky hotové, nechajte ich vychladnúť na tanieri. Podľa chuti ich môžete ozdobiť polevou alebo polevou.

 

Tipy:

  • Perníčky ozdobte polevou alebo posýpkou, aby boli ešte slávnostnejšie.
  • Sušienky skladujte vo vzduchotesnej nádobe, aby vydržali dlho čerstvé.

 

Vyskúšajte to a zdieľajte výsledok so svojou rodinou a priateľmi! Prajeme vám príjemné pečenie a príjemné sviatky!