Recept na rýchly perník
2024. 12. 06.
Blížia sa Vianoce a ako sa lepšie dostať do sviatočnej nálady, než prípravou receptu na lahodný perník? Hrejivá vôňa perníka naplní kuchyňu a spája rodinu a priateľov na chvíle sviatočnej pohody. Upečte si tieto lahodné perníčky a podeľte sa o sviatočnú náladu so svojimi blízkymi!
Ingrediencie
- 150 g osoleného masla izbovej teploty
- 225 g cukru
- 50 ml sirupu
- 100 ml krému
- 1 polievková lyžica mletého zázvoru
- 1 polievková lyžica mletej škorice
- 1 lyžica mletých klinčekov
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 450 g múky
Príprava krok za krokom:
- Kuchynský robot Ankarsrum Assistent zostavte s oceľovou misou, škrabkou na cesto a hnetacím valčekom. Cesto tak bude správne zapracované a hladké.
- V stredne veľkom hrnci rozpustite cukor, maslo a sirup na miernom ohni, kým sa úplne nerozpustia a nezískate hladkú zmes. Nalejte do oceľovej misy.
- Do zmesi pridáme všetky koreniny (mletý zázvor, mletú škoricu, mleté klinčeky) a sódu bikarbónu. Potom prilejte smotanu a dobre premiešajte pomocou kuchynského robota Ankarsrum Assistant.
- Do zmesi postupne pridávame múku. S hnetacím valčekom robota Ankarsrum Assistent ľahko vypracujeme cesto, kým nebude hladké a jednotné. Hotové cesto zabaľte do fólie a nechajte cez noc odpočívať v chladničke.
- Na druhý deň si predhrejeme rúru na 225 °C. Cesto vymiesime na pomúčenej pracovnej doske a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
- Pomocou vykrajovačky alebo noža vykrajujte z cesta rôzne tvary perníčkov. Popustite uzdu svojej kreativite!
- Perníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca. Pečte 5 minút do zlatohneda.
- Keď sú sušienky hotové, nechajte ich vychladnúť na tanieri. Podľa chuti ich môžete ozdobiť polevou alebo polevou.
Tipy:
- Perníčky ozdobte polevou alebo posýpkou, aby boli ešte slávnostnejšie.
- Sušienky skladujte vo vzduchotesnej nádobe, aby vydržali dlho čerstvé.
Vyskúšajte to a zdieľajte výsledok so svojou rodinou a priateľmi! Prajeme vám príjemné pečenie a príjemné sviatky!