Rebarbora Pavlova
2023. 07. 21.
Dnešný dezert je dokonalou kombináciou chrumkavých pusiniek, zamatovej šľahačky a čerstvého ovocia. Náš recept je opäť z knihy receptov Ankarsrum. Než sa začnete báť, pretože vám robenie pusiniek alebo pusinky pripadá ako výzva, pozrite sa, aké ľahké je vyrobiť. Kliknite na toto video a užite si to!
Ingrediencie na pusinky:
4 vaječné bielky
225 g cukru
1 polievková lyžica kukuričného škrobu
1 lyžička octu
Ingrediencie na náplň:
Šľahačka
Jahoda
Rebarborový tvaroh
Ingrediencie na rebarborový tvaroh:
600 g rebarbory
225 g cukru
1 polievková lyžica kukuričného škrobu
2 vajcia
75 g masla
Rebarborový tvaroh krok za krokom:
Rebarboru uvarte s cukrom, miešajte do hladka, potom sceďte a nalejte späť do panvice. Teraz pridajte vajcia a za stáleho miešania varte na strednom plameni, kým cesto ľahko nezhustne alebo kým nedosiahne 80 °C.
Teraz cesto prefiltrujte, pridajte kukuričný škrob a premiešajte. Pred pridaním masla nechajte mierne vychladnúť. Pokiaľ zo zmesi vyjde redší tvaroh, zložte ju zo sporáka a dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky!
Pavlova krok za krokom:
Rúru nastavíme na teplovzdušnú na 80 ° C a pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Na každý papier na pečenie nakreslite kruh, ktorý bude dokonalou šablónou plechu.
Zostavte svojho robota ANKARSRUM s nástavcom na šľahanie.
Z bielkov ušľahajte tuhú penu, potom pridajte cukor a vymiešajte do lesklého cesta na pusinky. Ku koncu pridajte kukuričný škrob a ocot, opatrne ho vmiešajte stierkou do zmesi. Toto video dokonale ukazuje prípravu pusinky!
Pusinky rozprestrite na kolieska z papiera na pečenie, ktoré ste si urobili ako šablónu.
Pečte asi 1 ½-2 hodiny, potom rúru vypnite a nechajte základy v rúre sušiť aspoň hodinu. Pusinka môže zostať v rúre cez noc, ráno určite uschne.
Vyberte rebarborový tvaroh z chladničky, polovicu tvarohu dajte do igelitového vrecka.
Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM s nástavcom na šľahanie a ušľahajte smotanu do peny.
Opatrne zlúpnite základ na pusinky z papiera na pečenie a tenko ho potrite rebarborovým tvarohom a naň položte nakrájané jahody.
Hore položíme ďalší plát, opäť potrieme tenkou vrstvou krému a potom pomocou vrecka ozdobíme rebarborovým tvarohom.
ANKA tip:
Tortu je možné ďalej dozdobiť jahodami a čerstvými, jedlými kvetmi.