gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Rebarbora Pavlova

2023. 07. 21.

Rebarbora Pavlova

Dnešný dezert je dokonalou kombináciou chrumkavých pusiniek, zamatovej šľahačky a čerstvého ovocia. Náš recept je opäť z knihy receptov Ankarsrum. Než sa začnete báť, pretože vám robenie pusiniek alebo pusinky pripadá ako výzva, pozrite sa, aké ľahké je vyrobiť. Kliknite na toto video a užite si to!

Ingrediencie na pusinky:

4 vaječné bielky

225 g cukru

1 polievková lyžica kukuričného škrobu

1 lyžička octu

Ingrediencie na náplň:

Šľahačka

Jahoda

Rebarborový tvaroh

Ingrediencie na rebarborový tvaroh:

600 g rebarbory

225 g cukru

1 polievková lyžica kukuričného škrobu

2 vajcia

75 g masla

Rebarborový tvaroh krok za krokom:

Rebarboru uvarte s cukrom, miešajte do hladka, potom sceďte a nalejte späť do panvice. Teraz pridajte vajcia a za stáleho miešania varte na strednom plameni, kým cesto ľahko nezhustne alebo kým nedosiahne 80 °C.

Teraz cesto prefiltrujte, pridajte kukuričný škrob a premiešajte. Pred pridaním masla nechajte mierne vychladnúť. Pokiaľ zo zmesi vyjde redší tvaroh, zložte ju zo sporáka a dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky!

Pavlova krok za krokom:

Rúru nastavíme na teplovzdušnú na 80 ° C a pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Na každý papier na pečenie nakreslite kruh, ktorý bude dokonalou šablónou plechu.

Zostavte svojho robota ANKARSRUM s nástavcom na šľahanie.

Z bielkov ušľahajte tuhú penu, potom pridajte cukor a vymiešajte do lesklého cesta na pusinky. Ku koncu pridajte kukuričný škrob a ocot, opatrne ho vmiešajte stierkou do zmesi. Toto video dokonale ukazuje prípravu pusinky!

Pusinky rozprestrite na kolieska z papiera na pečenie, ktoré ste si urobili ako šablónu.

Pečte asi 1 ½-2 hodiny, potom rúru vypnite a nechajte základy v rúre sušiť aspoň hodinu. Pusinka môže zostať v rúre cez noc, ráno určite uschne.

Vyberte rebarborový tvaroh z chladničky, polovicu tvarohu dajte do igelitového vrecka.

Nakrájajte jahody.

Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM s nástavcom na šľahanie a ušľahajte smotanu do peny.

Opatrne zlúpnite základ na pusinky z papiera na pečenie a tenko ho potrite rebarborovým tvarohom a naň položte nakrájané jahody.

Hore položíme ďalší plát, opäť potrieme tenkou vrstvou krému a potom pomocou vrecka ozdobíme rebarborovým tvarohom.

ANKA tip:

Tortu je možné ďalej dozdobiť jahodami a čerstvými, jedlými kvetmi.