Pina colada mocktail s kiwi
2023. 01. 22.
Názov mocktail bol prvýkrát použitý v roku 1916 pre osviežujúce, ľadové long drinky. V našom videu s receptom ukazujeme, aké ľahké je zostaviť taký nápoj bohatý na vitamíny, s ANKARSUM kuchynským robotom!
Náš recept je tiež z knihy receptov ANKARSRUM.
Ingrediencie na 2 veľké alebo 4 malé poháre:
200 gramov mrazeného ananásu
100 gramov čerstvého ananásu
250 ml krémového kokosového mlieka
podľa chuti (cca 1 polievková lyžica) javorového/agávového sirupu
Šťava z 3 limetiek
2 olúpaná kivi
100 ml perlivej vody alebo ochutenej sódy
1-2 lyžice javorového/agávového sirupu, podľa chuti
Na ozdobu:
kocky ľadu, plátky limetky, kúsky ananásu
Kiwi Piña Colada Mocktail krok za krokom:
Prípravy na predchádzajúci deň:
• Pozrite sa na naše video kliknutím sem!
• Zamrazte 200 gramov čerstvého ananásu nakrájaného na kocky.
• Zostavte svoj Ankarsrum kuchynský robot s odšťavňovačom citrusov a vytlačte 3 limetky.
• Teraz zostavte Ankarsrum kuchynský robot a mixér.
• Zmiešajte mrazené kúsky ananásu, čerstvý ananás a smotanové kokosové mlieko do hladka. Ochutnajte a pridajte sirup, aby bolo sladšie, potom maketu nalejte do pohárov.
• Vypláchnite mixér, ak chcete urobiť čisto zelený mocktail, ale inak môžete kivi mocktail rozmixovať hneď po piña colada.
• Rozmixujte olúpané kivi, limetkovú šťavu, sýtenú vodu alebo sódu a sirup do hladka. Ochutnajte av prípade potreby pridajte ďalšie sladidlo.
• Nalejte mocktail zeleného kivi do pohárov na piña colada a zakružte lyžicou alebo slamkou. Pridajte plátok limetky a ananás a kocky ľadu ako ozdobu.
ANKA tip:
Môžete si tiež vyrobiť dva samostatné mocktaily. Pridajte šťavu z 1 limetky do mocktailu piña colada počas mixovania a je to hotové! Pre kivi mocktail pridajte viac perlivej vody alebo čistej sódy, niekoľko lyžíc sladidla, kocky ľadu a mätu na ozdobu. Krásna zelená farba kivi sa môže pri zmiešaní zmeniť z jasne zelenej na svetlo zelenú. V tomto prípade môžete farbu makety rozjasniť asi ¼ čajovej lyžičky prášku spiruliny počas mixovania. Chuť prášku nebude cítiť, pretože sladkosť plodov ju potlačí.