Osviežujúci kiwi sorbet: dokonalý letný ľadový dezert
2024. 06. 21.
Kiwi sorbet je skutočným letným miláčikom, ktorý si ľahko pripravíte aj doma a podávate ako dezert. Je obzvlášť lahodný, keď sa podáva v lieviku s čokoládovo-orechovým okrajom, ale rovnako nápadný je aj v elegantnom pohári. Náš recept sme prevzali z knihy receptov ANKARSRUM, aby ste aj vy mohli vyskúšať túto nebeskú pochúťku.
Než začneme vyrábať sorbet, oplatí sa poznať rozdiely medzi zmrzlinou a sorbetom. Zmrzlina je krémový dezert na báze smotany, mlieka, vajec a cukru, ktorý sa jemne roztápa v ústach. Na druhej strane, sorbet je ľadové ovocné pyré z čerstvého alebo mrazeného ovocia, zriedené vodou, takže ho môžu pokojne konzumovať aj ľudia s intoleranciou na laktózu.
Ingrediencie:
500 ml vody
360 gramov cukru
8 kiwi
Šťava z 1 citróna, ktorú si pripravíte s týmto nástavcom. Pozrite sa, ako to funguje, a toto video vám pomôže s jeho zostavením!
Príprava krok za krokom:
Príprava: Zmrzlinovač ANKARSRUM vložte do mrazničky 20-24 hodín pred použitím.
1. Vodu s cukrom priveďte za stáleho miešania do varu, aby sa cukor úplne rozpustil. Potom vložte sirup na 20 minút do mrazničky, aby úplne vychladol.
2. Zostavte kuchynský robot ANKARSRUM s mixérom. Kiwi ošúpeme a prekrojíme na polovice. Do mixéra nalejte studený cukrový sirup, citrónovú šťavu a kúsky kiwi a rozmixujte do hladka.
3. Zostavte kuchynský robot ANKARSRUM s výrobníkom zmrzliny. Nalejte hmotu do zmrzlinovača a miešajte 25-30 minút. Potom nalejte sorbet do vybranej formy a dajte zamraziť aspoň na 10 hodín.
ANKA Tip:
Pri podávaní posypeme vrch guľôčok sorbetu opraženými, mletými vlašskými orechmi alebo mandľami. Strúhacia nástavec kuchynského robota ANKARSRUM vám pomôže pomlieť vlašské orechy alebo mandle.