gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Osviežujúci kiwi sorbet: dokonalý letný ľadový dezert

2024. 06. 21.

Osviežujúci kiwi sorbet: dokonalý letný ľadový dezert

Kiwi sorbet je skutočným letným miláčikom, ktorý si ľahko pripravíte aj doma a podávate ako dezert. Je obzvlášť lahodný, keď sa podáva v lieviku s čokoládovo-orechovým okrajom, ale rovnako nápadný je aj v elegantnom pohári. Náš recept sme prevzali z knihy receptov ANKARSRUM, aby ste aj vy mohli vyskúšať túto nebeskú pochúťku.

Než začneme vyrábať sorbet, oplatí sa poznať rozdiely medzi zmrzlinou a sorbetom. Zmrzlina je krémový dezert na báze smotany, mlieka, vajec a cukru, ktorý sa jemne roztápa v ústach. Na druhej strane, sorbet je ľadové ovocné pyré z čerstvého alebo mrazeného ovocia, zriedené vodou, takže ho môžu pokojne konzumovať aj ľudia s intoleranciou na laktózu.

 

Ingrediencie:

500 ml vody

360 gramov cukru

8 kiwi

Šťava z 1 citróna, ktorú si pripravíte s týmto nástavcom. Pozrite sa, ako to funguje, a toto video vám pomôže s jeho zostavením!

 

Príprava krok za krokom:

Príprava: Zmrzlinovač ANKARSRUM vložte do mrazničky 20-24 hodín pred použitím.

1. Vodu s cukrom priveďte za stáleho miešania do varu, aby sa cukor úplne rozpustil. Potom vložte sirup na 20 minút do mrazničky, aby úplne vychladol.

2. Zostavte kuchynský robot ANKARSRUM s mixérom. Kiwi ošúpeme a prekrojíme na polovice. Do mixéra nalejte studený cukrový sirup, citrónovú šťavu a kúsky kiwi a rozmixujte do hladka.

3. Zostavte kuchynský robot ANKARSRUM s výrobníkom zmrzliny. Nalejte hmotu do zmrzlinovača a miešajte 25-30 minút. Potom nalejte sorbet do vybranej formy a dajte zamraziť aspoň na 10 hodín.

ANKA Tip:

Pri podávaní posypeme vrch guľôčok sorbetu opraženými, mletými vlašskými orechmi alebo mandľami. Strúhacia nástavec kuchynského robota ANKARSRUM vám pomôže pomlieť vlašské orechy alebo mandle.

 

Ak máte náladu na toto lahodné osvieženie, navštívte našu stránku a získajte tie najlepšie mixéry! Nenechajte si ujsť ani najnovšie recepty a tipy – sledujte nás na Facebooku, aby ste sa o našom najnovšom obsahu dozvedeli ako prví!