gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Letná rozlúčková torta s malinami

2025. 08. 22.

Letná rozlúčková torta s malinami

Nebeský letný rozlúčkový koláč, ozvláštnený kardamónom a skutočne chutný vďaka kuchynskému robotu ANKARSRUM. Náš recept nájdete v knihe receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie na ovsený základ:

  • 60 gramov ovsených vločiek
  • 140 gramov múky
  • 45 gramov cukru
  • 100 gramov studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 15 gramov cukrového sirupu
  • 2,5 gramu prášku do pečiva

Ingrediencie na malinovú tortu

  • 100 gramov hnedého masla
  • 7,5 gramu kardamónu
  • 4 vajcia
  • 180 gramov cukru
  • 75 gramov hnedého práškového cukru alebo jemnozrnného hnedého kryštálového cukru
  • 280 gramov múky
  • 15 gramov vanilkového cukru
  • 5 gramov prášku do pečiva
  • 150 – 200 gramov čerstvých malín

Ingrediencie na servírovanie a dekoráciu:

  • Šľahačka s vanilkovým cukrom
  • Čerstvé maliny

 

Letná rozlúčková torta krok za krokom:

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Na panvici opečte maslo do skaramelizovania, potom pridajte kardamóm a nechajte vychladnúť.
  3. Zostavte si kuchynský robot ANKARSUM s 3,5-litrovou plastovou miešacou misou a dvojitou metličkou, ktoré sú súčasťou štartovacej sady, ako je znázornené v tomto videu.
  4. Pripravte si ovsený základ! Všetky ingrediencie vyšľahajte pomocou ANKY na cesto a miešajte na strednej rýchlosti 3-5 minút. 
  5. Pripravte malinovú tortu: Vajcia, cukor a hnedý cukor vložte do inej misky a potom miešajte pri strednej rýchlosti 10 minút pomocou šľahacieho nástavca, ktorý je tiež súčasťou štartovacej súpravy.
  6. Pridajte múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  7. Pridajte opečené a vychladnuté maslo s kardamónom a miešajte na nízkej rýchlosti 2-3 minúty, kým sa všetko nespojí.
  8. Cesto nalejte na plech na pečenie s rozmermi približne 35 x 25 cm, vystlaný papierom na pečenie, pridajte maliny a posypte ovsenou kašou.
  9. Pečte v spodnej časti rúry 20-25 minút, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť. Potom nakrájajte na kúsky ľubovoľnej veľkosti.
  10. Vyšľahajte šľahačku s vanilkou, ale nemusí byť príliš tuhá..
  11. Podávajte s pomocou cukrárskeho setu ANKARSRUM!

 

Tip od ANKY: Vrch ozdobte čerstvými lístkami mäty!