gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Krémová zmrzlina s príchuťou perníka

2024. 12. 18.

Krémová zmrzlina s príchuťou perníka

Ak chcete špeciálnu, zimnú zmrzlinu, vyskúšajte tento recept na perníkovú zmrzlinu! S kuchynským robotom Ankarsrum Assistant si ho vyrobíte jednoducho a každý si ho určite zamiluje. Chuť perníka sa dokonale hodí k hodvábnej, krémovej zmrzline, takže získate skutočnú slávnostnú lahôdku.

Ingrediencie

  • 600 ml smotany
  • 400 g kondenzovaného mlieka
  • 200 g perníkový koláč (nastrúhaný)

Príprava krok za krokom:

  1. Pred použitím vložte misku na zmrzlinu na 24 hodín do mrazničky, aby dobre vychladla. To pomáha urobiť zmrzlinu čo najkrémovejšou.
  2. Zostavte kuchynský robot Ankarsrum Assistent s miskou na šľahanie a dáždnikmi na šľahanie. Smotanu vyšľaháme do jemnej peny, aby bola textúra zmrzliny pekná hladká.
  3. Do šľahačky pridajte kondenzované mlieko a 2/3 perníkov. Suroviny opatrne premiešame, aby sa v zmesi dobre rozmiestnili malé kúsky perníka.
  4. Skombinujte svoj kuchynský robot Ankarsrum Assistent s výrobníkom zmrzliny. Spustite stroj na nízku rýchlosť a pomaly nalejte zmes cez otvor na veku. Nechajte stroj pracovať asi 20 minút, kým sa zmrzlina nestane krémovou.
  5. Keď je zmrzlina hotová, doplňte ju zvyšnými nasekanými perníkmi, aby bola ešte chutnejšia.
  6. Zmrzlinu vrátime do mrazničky a necháme aspoň 30 minút zamraziť, aby zmrzlina stuhla.
  7. Vyberte ju z mrazničky 5 minút pred podávaním, aby sa dala ľahšie tvarovať. Naberajte z nej lahodné kopčeky a vychutnajte si jedinečnú chuť perníkovej zmrzliny!

Anka tip:

Ak chcete zmrzlinu trochu okoreniť, skúste pridať malé kúsky čokolády alebo kandizovanú pomarančovú kôru pre ešte bohatšiu chuť.