gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Jablkový cupcake so slaným karamelom

2023. 08. 21.

Jablkový cupcake so slaným karamelom

Nie náhodou sú hviezdou neskoro letných a jesenných dní jablká. Pozrite sa za variácie jablčného koláča, namiesto toho vytvorte niečo úplne jedinečné a zvláštne s jednoduchým muffinom, ozdobeným špeciálnou penovou korunou. Náš recept na tento týždeň je extra lahodný cupcake, ktorý vás očarí lahodnými jablkami, slanou karamelovou omáčkou a krémom z mascarpone.

Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie:

2 vajcia

180 gramov cukru

100 gramov oleja

200 gramov mlieka

240 gramov pšeničnej múky

1 lyžica škorice

1 lyžica vanilkového cukru

1 štipka soli

2 lyžičky prášku do pečiva

Asi 3 jablká – Nakrájajte ich na malé kúsky

Jablkový cupcake so slaným karamelom - krok za krokom

• Predhrejte rúru na 185°C.

• Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSUM s 3,5-litrovou plastovou mixovacou nádobou a dvojitým šľahacím nástavcom, ktoré sú súčasťou štartovacej sady.

• Vajcia a cukor miešajte kuchynským robotom do peny.

• Pridajte olej a premiešajte, potom pridajte mlieko.

• Všetky suché ingrediencie preosejte, postupne ich nasypte do miešaného cesta a zmiešajte do hladka s ANKARSRUM.

• Teraz vyberte misu z kuchynského robota, pridajte do cesta nakrájané kúsky jabĺk a premiešajte lyžicou.

• Vezmite si formu na muffiny a namažte ju maslom alebo použite kapsule na muffiny. Naplňte ich do formy. Pokiaľ je to možné, zvoľte veľkú formu na cupcaky americkej veľkosti, do ktorej sa zmestí 15-16 muffinov.

• Pečte cca. po dobu 20 minút.

• Vzhľadom na to, že sila každej rúry je iná, skontrolujte ihlovým testom, či je správne prepečená.

• Teraz pripravte slanú karamelovú omáčku.

Ingrediencie na slanú karamelovú omáčku:

180 gramov cukru

50 gramov masla

150 gramov smotany

1 lyžička soli

Slaný karamel, krok za krokom:

• Nasypte odmeraný cukor do panvice.

• Je dôležité používať liatinovú panvicu alebo hrniec so silným dnom, aby sa cukor nepripálil!

• Za stáleho miešania rozpustíme cukor, ktorý čoskoro zozlatne. Buďte opatrní, pretože je veľmi horúci.

• Keď sa cukor rozpustí, zložte panvicu z platne a pridajte maslo.

• Rozmixujte do hladka, potom pridajte smotanu a soľ.

• Teraz dajte karamelovú omáčku späť na sporák a nechajte ju minútu variť. Ide o to, aby bola omáčka dostatočne hustá (nezabudnite, že chladnutím zhustne).

• Pred použitím vychlaďte.

Ingrediencie krému na mascarpone:

200 gramov mascarpone alebo smotanového syra

300 ml smotany

90 g práškového cukru

0,5 lyžičky vanilkového prášku

Krém z mascarpone krok za krokom:

• Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM pomocou šľahača.

• Všetky ingrediencie dajte do plastovej misky a potom miešajte pri strednej rýchlosti, kým nevznikne hustá mäkká hmota. Na dobré rozotretie vám stačí pár minút.

• Vložte do penového vrecka a nalejte na hotové sušienky.

• Na záver pokvapkajte slanou karamelovou omáčkou.

ANKA tip:

Vrch ozdobíme celými kockami karamelu.


Súvisiace produkty