gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Hrozienkový chlieb

2023. 10. 31.

Hrozienkový chlieb

Hrozienkový chlieb môže byť perfektným doplnkom rodinných chvíľ nielen pri raňajkách, ale kedykoľvek počas dňa. Vôňa čerstvo upečených pochúťok prináša teplo do vášho domova, pretože v každom prebudí chuť do jedla a domácim chlebom môžete naozaj ozvláštniť rodinný deň. Zabaľte deťom aj sebe desiatu z vlastného chleba.

Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.

Recept:

50 gramov droždia

550 ml mlieka

1 polievková lyžica medu

2 lyžičky soli

250 gramov hrozienok

660-720 gramov múky

 

Hrozienkový chlieb krok za krokom:

• Zostavte ANKRASRUM so 7-litrovou nerezovou mixovacou nádobou, ktorá je súčasťou základnej sady, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichytávaniu cesta k stenám misy.

• Do misy rozdrobte droždie s mliekom zahriatym na 37 °C. Postupne prilievame mlieko.

• Potom pridajte med, soľ a hrozienka. Nakoniec po troškách pridávame múku. Nechajte stroj hnevať, kým sa cesto neoddelí od okraja misy, to je cca. 10-12 minút.

• Potom na misu priklopte pokrievkou a cesto nechajte 1 hodinu kysnúť.

• Teraz cesto rozdeľte na tri časti a vytvarujte z neho požadovaný tvar chleba. Necháme ešte hodinu kysnúť pod kuchynskou utierkou.

• Nastavte rúru na 220 ℃. Pokiaľ máte možnosť, zapnite na rúre funkciu pary, pokiaľ vaša rúra paru nemá, vložte do rúry žiaruvzdornú nádobu naplnenú vodou. Efekt pary bude stále k dispozícii. Pečte asi 30 minút.

ANKA tip:

Keďže má chlieb sladkastú chuť, podávajte ho s domácim koreneným maslom!


Súvisiace produkty