Hrozienkový chlieb
2023. 10. 31.
Hrozienkový chlieb môže byť perfektným doplnkom rodinných chvíľ nielen pri raňajkách, ale kedykoľvek počas dňa. Vôňa čerstvo upečených pochúťok prináša teplo do vášho domova, pretože v každom prebudí chuť do jedla a domácim chlebom môžete naozaj ozvláštniť rodinný deň. Zabaľte deťom aj sebe desiatu z vlastného chleba.
Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.
Recept:
50 gramov droždia
550 ml mlieka
1 polievková lyžica medu
2 lyžičky soli
250 gramov hrozienok
660-720 gramov múky
Hrozienkový chlieb krok za krokom:
• Zostavte ANKRASRUM so 7-litrovou nerezovou mixovacou nádobou, ktorá je súčasťou základnej sady, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichytávaniu cesta k stenám misy.
• Do misy rozdrobte droždie s mliekom zahriatym na 37 °C. Postupne prilievame mlieko.
• Potom pridajte med, soľ a hrozienka. Nakoniec po troškách pridávame múku. Nechajte stroj hnevať, kým sa cesto neoddelí od okraja misy, to je cca. 10-12 minút.
• Potom na misu priklopte pokrievkou a cesto nechajte 1 hodinu kysnúť.
• Teraz cesto rozdeľte na tri časti a vytvarujte z neho požadovaný tvar chleba. Necháme ešte hodinu kysnúť pod kuchynskou utierkou.
• Nastavte rúru na 220 ℃. Pokiaľ máte možnosť, zapnite na rúre funkciu pary, pokiaľ vaša rúra paru nemá, vložte do rúry žiaruvzdornú nádobu naplnenú vodou. Efekt pary bude stále k dispozícii. Pečte asi 30 minút.
ANKA tip:
Keďže má chlieb sladkastú chuť, podávajte ho s domácim koreneným maslom!