gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Espresso-Sorbet - ľadový dezert s príchuťou kávy

2023. 09. 06.

Espresso-Sorbet - ľadový dezert s príchuťou kávy

Ako milovník kávy máte určite radi čokoľvek, čo takto chutí. Kávové cukríky, čokoláda, a keď sladkosti, tak zmrzlina, alebo čo je ešte trendy, sorbet. Hviezdou letných dní bude určite kyslé, ľadové obľúbené espresso. Prečítajte si náš recept, ktorý je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie:

480 ml vody

40 gramov kakaového prášku

150 gramov cukru

200 gramov horkej čokolády so 70-80% obsahom kakaa

20 ml uvarenej kávy espresso

Voliteľne kocky ľadu pre rýchlejšie ochladenie sorbetu

EspressoSorbet krok za krokom:

• Umiestnite výrobník zmrzliny ANKARSRUM do mrazničky 20-24 hodín pred výrobou. V tomto videu vám ukážeme, ako ho zostaviť s telom robota.

• Vodu, cukor a kakaový prášok priveďte v hrnci do varu a odstavte.

• Pridajte horkú čokoládu nalámanú na kúsky a premiešajte. Pokiaľ zvolíte profesionálny prístroj na prípravu čokolády, odporúčame toto rozšírenie.

• Teraz pridajte espresso a premiešajte.

• Vráťte panvicu na sporák a zmes varte 2-3 minúty, potom odstavte.

• Na urýchlenie procesu výroby zmrzliny vložte kocky ľadu do misky a zmes prelejte do menšej nádoby, vložte ju do misky na ľad, aby rýchlejšie vychladla.

• Ak je zmes mliečna a už studená, môžete pokračovať vo výrobe zmrzliny (ak úplne nevychladla, dajte ju do chladničky a nechajte úplne vychladnúť).

• Akonáhle vychladne, pripojte výrobník zmrzliny ANKARSRUM k svojmu kuchynskému robotu.

• Zapnite ANKARSRUM tak, aby sa zmrzlinovač točil a pomaly doň nalejte zmes. Miešajte pri nízkej rýchlosti, potom nalejte do mraziacej nádoby a dajte do mrazničky aspoň na 1-2 hodiny.

• Vyberte z mrazničky 20-30 minút pred podávaním!

ANKA tip:

Pre dotvorenie zážitku z kávy si urobte čerstvú šľahačku šľahačom ANKARSRUM a navrch posypte strúhanou čokoládou, ktorú urobíte s touto hlavou.


Súvisiace produkty