gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Empanadas- Španielske jedlo so švédskym robotom

2022. 10. 31.

Empanadas- Španielske jedlo so švédskym robotom

Ingrediencie na 12 kusov

Na cestoviny:

  • 360 gramov pšeničnej múky
  • 75 gramov masla
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička soli
  • vajíčko na mazanie

Náplň:

  • 100 gramov mletého jahňacieho mäsa
  • 100 gramov syra feta
  • 1 hlava červenej cibule
  • 30 gramov hrozienok
  • 30 gramov čierné olivy (nahrubo nakrájaných)
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Empanadas - španielske jedlo so švédskym robotom - krok za krokom:

Náplň

1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

2. Na olivovom oleji orestujeme (podusíme) cibuľu a mleté ​​mäso.

3. Dochuťte rascou a paprikou, potom pridajte soľ a korenie podľa chuti.

4. Teraz ho zmiešajte s hrozienkami a olivami a nechajte vychladnúť, kým pripravíte cesto na koláč.

 

Cesto na koláč:

1. Rúru predhrejeme na 175°C.

2. Na prípravu cestovín použijte ANKU a 7 litrovou nerezovou nádobou na mixovanie s hnetacím špirálovým hákom a hnetacím valčekom, ako aj škrabkou na miešaciu misu, ktorá zabraňuje prilepeniu cesta na steny misy. Sú to časti základnej sady, zoznámte sa s obsahom krabice kliknutím SEM a SEM ! Všetky suroviny spolu vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

3. Použi ANKARSRUM Asistent hlavu na rolovanie cestovín a cesto natenko natiahneme, potom na pláty vykrojíme 12 koliesok a na polovicu natrieme mäsovú plnku. Na vrch dáme rozdrobený syr feta.

4. Cesto preložíme do tvaru polmesiaca a okraje k sebe pritlačíme vidličkou.

5.Uložíme ich na plech a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6.Pečieme ich v strede rúry asi 25 minút.

 

ANKA tip:

Podávajte s rôznymi dipmi a čerstvým chrumkavým šalátom.