gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Empanadas- Španielske jedlo so švédskym robotom

2022. 10. 31.

Empanadas- Španielske jedlo so švédskym robotom

Ingrediencie na 12 kusov

Na cestoviny:

360 gramov pšeničnej múky

75 gramov masla

100 ml mlieka

1 vajíčko

1 lyžička soli

vajíčko na mazanie

Náplň:

100 gramov mletého jahňacieho mäsa

100 gramov syra feta

1 hlava červenej cibule

30 gramov hrozienok

30 gramov čierné olivy (nahrubo nakrájaných)

1 lyžička rasce

1 lyžička mletej papriky

soľ a korenie podľa chuti

Empanadas - španielske jedlo so švédskym robotom - krok za krokom:

Pozrite si toto video s receptom!

Náplň

1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

2. Na olivovom oleji orestujeme (podusíme) cibuľu a mleté ​​mäso.

3. Dochuťte rascou a paprikou, potom pridajte soľ a korenie podľa chuti.

4. Teraz ho zmiešajte s hrozienkami a olivami a nechajte vychladnúť, kým pripravíte cesto na koláč.

Cesto na koláč:

1. Rúru predhrejeme na 175°C.

2. Na prípravu cestovín použijte ANKU a 7 litrovou nerezovou nádobou na mixovanie s hnetacím špirálovým hákom a hnetacím valčekom, ako aj škrabkou na miešaciu misu, ktorá zabraňuje prilepeniu cesta na steny misy. Sú to časti základnej sady, zoznámte sa s obsahom krabice kliknutím SEM a SEM ! Všetky suroviny spolu vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

3. Použi ANKARSRUM Asistent hlavu na rolovanie cestovín a cesto natenko natiahneme, potom na pláty vykrojíme 12 koliesok a na polovicu natrieme mäsovú plnku. Na vrch dáme rozdrobený syr feta.

4. Cesto preložíme do tvaru polmesiaca a okraje k sebe pritlačíme vidličkou.

5.Uložíme ich na plech a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6.Pečieme ich v strede rúry asi 25 minút.

ANKA tip:

Podávajte s rôznymi dipmi a čerstvým chrumkavým šalátom.