Empanadas- Španielske jedlo so švédskym robotom
2022. 10. 31.
Ingrediencie na 12 kusov
Na cestoviny:
360 gramov pšeničnej múky
75 gramov masla
100 ml mlieka
1 vajíčko
1 lyžička soli
vajíčko na mazanie
Náplň:
100 gramov mletého jahňacieho mäsa
100 gramov syra feta
1 hlava červenej cibule
30 gramov hrozienok
30 gramov čierné olivy (nahrubo nakrájaných)
1 lyžička rasce
1 lyžička mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Empanadas - španielske jedlo so švédskym robotom - krok za krokom:
Pozrite si toto video s receptom!
Náplň
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
2. Na olivovom oleji orestujeme (podusíme) cibuľu a mleté mäso.
3. Dochuťte rascou a paprikou, potom pridajte soľ a korenie podľa chuti.
4. Teraz ho zmiešajte s hrozienkami a olivami a nechajte vychladnúť, kým pripravíte cesto na koláč.
Cesto na koláč:
1. Rúru predhrejeme na 175°C.
2. Na prípravu cestovín použijte ANKU a 7 litrovou nerezovou nádobou na mixovanie s hnetacím špirálovým hákom a hnetacím valčekom, ako aj škrabkou na miešaciu misu, ktorá zabraňuje prilepeniu cesta na steny misy. Sú to časti základnej sady, zoznámte sa s obsahom krabice kliknutím SEM a SEM ! Všetky suroviny spolu vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.
3. Použi ANKARSRUM Asistent hlavu na rolovanie cestovín a cesto natenko natiahneme, potom na pláty vykrojíme 12 koliesok a na polovicu natrieme mäsovú plnku. Na vrch dáme rozdrobený syr feta.
4. Cesto preložíme do tvaru polmesiaca a okraje k sebe pritlačíme vidličkou.
5.Uložíme ich na plech a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
6.Pečieme ich v strede rúry asi 25 minút.