Durum cestoviny s Ankarsrum kuchynským robotom
2023. 09. 28.
Predstavujeme rodinný gastro program pre chladnejšie, daždivejšie, jesenné dni. Vyrobte si doma cestoviny durum, ktoré sú chutné, ľahko sa pripravujú a ponúkajú zábavnú spoločnú aktivitu, pretože ich môžete robiť spoločne! Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.
Ingrediencie:
500 gramov múky z tvrdej pšenice (durum)
7 vajec
3,5 lyžice oleja
Príprava domáceho durum cesta s robotom Ankarsrum, krok za krokom:
• Zostavte Ankarsrum so 7-litrovou nerezovou mixovacou nádobou, ktorá je súčasťou základnej sady, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichytávaniu cesta k stenám misy.
• Do misy nasypte múku a spustite ANKARSRUM na nízku rýchlosť.
• Pridávajte vajcia jedno po druhom.
• Pridajte olej a podľa potreby zatiahnite za páku smerom k stredu misy, aby sa ingrediencie prehnetli rovnomerne. Držte rukoväť 1 palec od okraja misy, kým sa cesto nespojí. Nastavte časovač na 8 minút a nechajte kuchynský robot hniesť.
• Teraz položte cesto na pomúčenú plochu a prehneďte.
• Prikryte a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť v chladničke.
ANKA TIP:
Pri výrobe vlastného cesta je dôležité nechať cesto pred zrolovaním oddýchnuť.