gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Domáce ravioli so špenátom a ricottou

2024. 04. 08.

Domáce ravioli so špenátom a ricottou

Čerstvé a lahodné domáce ravioli majú pri jedálenskom stole vždy zaručený úspech. Ponúka neporovnateľne lahodnú kombináciu domácich cestovín a chutné, špenátovo-ricottové náplne, ktorú si ľahko pripravíte doma. V tomto recepte nájdete podrobné kroky, ako urobiť dokonalé domáce ravioli, krok za krokom.

Cesto:

500 g múky z tvrdej pšenice (jemne mletá krupica alebo cestovinová múka)

7 vajec

3,5 lyžice oleja

Náplň zo špenátu a ricotty:

100 g čerstvého špenátu

50 g syra ricotta

100 g jemne nastrúhaného parmezánu

1 strúčik cesnaku

Kôra z citróna

Šťava z citróna

Soľ a čierne korenie

 

1. Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s nerezovou misou a hnetacím ramenom.

2. Na prípravu cesta vložte múku do pripravenej misy a potom spustite Ankrasrum Assistant na nízku rýchlosť. Postupne pridávajte vajcia, potom vlejte olej. V prípade potreby zatiahnite za páčku smerom k stredu misy, aby sa ingrediencie lepšie spojili. Keď sa cesto spojí, nastavte rukoväť 1 palec od strany misy. Nastavte časovač na 8 minút a nechajte hniesť.

3. Hneď ako je cesto hotové, položte ho na pomúčenú plochu na pečenie a krátko hneťte. Prikryjeme a necháme v chladničke odpočinúť aspoň 30 minút.

4. Na panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej a potom restujte špenát, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Odstráňte z ohňa a zmiešajte s ricottou, nasekaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou. Ručným mixérom alebo s nástavom mixéra rozmixujte do hladka, potom okoreňte podľa chuti.

5. Nasaďte nadstavec na rolovanie cestovín na kuchynský robot Ankarsrum a potom cestoviny rozdeľte na 3-4 časti. Každý kúsok sploštite rukami a cesto naťahujte na najnižšiu rýchlosť, valec nastavte na 0. Cesto preložte, potom ho niekoľkokrát pretiahnite valčekom a postupne zvyšujte nastavenie valčeka.

6. Vyvaľkané cesto položte na ľahko pomúčenú plochu a potrite špenátovou náplňou. Druhú polovicu cesta preložíme cez náplň. Nakrájajte kúsky ravioli.

7. Ravioli varíme vo vriacej osolenej vode asi 5 minút alebo kým nevyplávajú na povrch. Podávame horúce, ozdobené strúhaným parmezánom a šalátom.

 

Objavte jednoduchší a chutnejší zážitok z kuchyne s kuchynským robotom Ankarsrum! Kúpte si ho hneď a pokračujte v prehliadaní našich webových stránok, kde nájdete ďalšie inšpiratívne recepty!