gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Domáce cestoviny plnené duseným kuracím mäsom a cuketou

2025. 09. 15.

Domáce cestoviny plnené duseným kuracím mäsom a cuketou

Ak milujete ázijskú kuchyňu, tento recept si zamilujete. Dusené plnené rezance sa dodávajú v mnohých variáciách od Číny až po Kóreu a hoci sa ich príprava môže na prvý pohľad zdať trochu časovo náročná, v skutočnosti nie je až taká zložitá. Navyše, konečný výsledok určite stojí za to: šťavnatá, chutná plnka, obalená v tenkom, mäkkom ceste a poliata osviežujúcou omáčkou.

Teraz vám ukážeme ľahšiu, zeleninou obohatenú verziu, kde sa k mletému kuraciemu mäsu pridáva cuketa, vďaka čomu sú plnené cestoviny nielen chutné, ale aj naozaj šťavnaté.

Ingrediencie

Cesto:

  • 440 g múky
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 265 g vody

Náplň:

  • 400 g strúhanej cukety
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžičky čínskeho sezamového oleja
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky bieleho korenia
  • 1,5 lyžičky kukuričného škrobu + trochu na posypanie

Omáčka:

  • 1 jarná cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžice ľahké sójové omáčky
  • ½ – 1 lyžica čierneho ryžového octu
  • ½ lyžice sezamového oleja
  • 2 lyžičky vody
  • štipka cukru
  • voliteľne chilli

 

Príprava krok za krokom

  1. Na prípravu plnky: zmiešajte nastrúhanú cuketu, mleté ​​kuracie mäso, čerstvo nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku, čínsky sezamový olej, soľ, biele korenie a 1,5 čajovej lyžičky kukuričného škrobu. Zmes nechajte 30 minút odpočívať v chladničke.
  2. Zostavte kuchynský robot Assistent s miešacou misou z nehrdzavejúcej ocele, miesiacim valcom a škrabkou.
  3. Na prípravu cesta: do misky dajte múku, soľ a vodu a premiešajte. Miesime 5 minút, potom necháme 20 minút odpočívať. Potom opäť miesime 5 minút a necháme 30 minút odpočívať.
  4. Zostavte Assistent s lasagňovou cestovinovou rolkou. Rozdeľte cesto na 4 rovnaké časti.
  5. Pomocou formy na lasagne rozvaľkajte tenké pláty cestovín (hrúbka 4).
  6. Pomocou skleneného alebo vykrajovača na sušienky vykrojte približne 60 kruhov, každý s priemerom 8 cm. Obe strany jemne poprášte kukuričným škrobom, aby sa nezlepili. Naukladajte ich na seba a prikryte, aby nevyschli.
  7. Do stredu každého kruhu cesta dajte asi 1 – 2 čajové lyžičky plnky. Preložte cesto na polovicu a okraje spojte, aby ste vytvorili klasický tvar.
  8. Knedle poukladajte do parného košíka. Priveďte vodu do varu v hrnci, navrch postavte parný košík s knedľami, prikryte a duste asi 8 minút, kým kura nie je uvarené.
  9. Kým sa knedle paria, pripravte si omáčku: všetky ingrediencie zmiešajte v miske. Hotové knedle podávajte horúce s omáčkou na namáčanie.

 

Čerstvo uvarené, pariace knedle podávajte horúce s pikantnou omáčkou. Sú skvelým predjedlom, ale dajú sa podávať aj ako hlavné jedlo.

+Tip: Ak vám zostane nejaké cesto, môžete ho zmraziť. Knedle si môžete pripraviť aj vopred a zmraziť ich surové, takže budete mať čerstvé dusené knedle na stole o pár minút. Dobrú chuť!