gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

"Crêpe", francúzska palacinka

2023. 09. 06.

"Crêpe", francúzska palacinka

Palacinky sa vo Francúzsku nazývajú „crêpe“ a jedia sa plnené jahodami a lieskovými orieškami. Vyjdite zo svojej komfortnej zóny a prekvapte svoju rodinu touto neobvyklou dezertnou špecialitou. Náš recept pochádza z knihy receptov Ankarsrum.

Ingrediencie na 18 palaciniek:

150 gramov múky

2 lyžičky cukru

1/2 lyžičky soli

600 ml mlieka

3 vajcia

3 lyžice slaného masla

4 lyžice osoleného masla alebo oleja na pečenie

Ingrediencie na náplň:

Mleté lieskové orechy

Čerstvé alebo mrazené jahody podľa chuti

"Crêpe", francúzska palacinka krok za krokom:

• Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSUM pomocou šľahača.

• Do mixovacej nádoby dajte múku, cukor a soľ, potom spustite ANKA na strednú rýchlosť.

• Pridajte 1/3 mlieka a mixujte kuchynským robotom, kým cesto nebude bez hrudiek.

• Pridajte zvyšok mlieka a vajcia a potom premiešajte, kým nebude hladká.

• Rozpustite 3 lyžice masla a pridajte do cesta.

• Cesto na palacinky nechajte 10 minút odstáť.

• Teraz rozohrejte normálnu panvicu, na dno dajte 4 lyžice masla alebo oleja. Lyžicou nalejte do panvice asi 1/4 šálky cesta a potom ho krúživými pohybmi rozprestrite. Urobte hustejšie cesto ako na klasické palacinky. Smažíme 1-2 minúty, potom opatrne otočíme stierkou a smažíme 1-2 minúty aj z druhej strany. Opakujte to so zvyškom cesta, použite trochu oleja alebo masla, aby sa cesto nelepilo.

• Lieskové oriešky a nakrájané jahody rovnomerne rozprestrite na cesto, zrolujte a potom nakrájajte na chutné prúžky a sústa. Vrch ozdobíme jahodami.

Anka tip:

Pre chrumkavejší konečný výsledok nechajte cesto pred pečením hodinu odpočinúť.


Súvisiace produkty