gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Balkánske príchute doma: recept na cevapcici

2024. 05. 26.

Balkánske príchute doma: recept na cevapcici

Ak máte radi chutné jedlo, určite vás osloví jeden z klenotov balkánskej kuchyne, cevapčici. Tieto malé grilované klobásky sú ideálne na rodinnú večeru alebo na stretnutie s priateľmi. Pozrite si recept a urobte si ho doma jednoducho a rýchlo s Ankarsrum!

Ingrediencie:

500 g hovädzieho mäsa

500 g jahňacieho mäsa

3 strúčiky cesnaku

1 červená cibuľa

100 ml vody

Soľ korenie

1,5 lyžičky červenej papriky

Na podávanie: Pita chlieb, ajvar, čerstvá zelenina a tzatziki

 

Príprava:

1. Zložte Ankarsrum s nástavcom mlynčeka na mäso, použite 4,5 mm kotúč.

2. Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak a červenú cibuľu ošúpeme, vložíme do mlynčeka na mäso a pomelieme pri nízkej rýchlosti.

3. Mleté mäso premiešame s vodou, soľou, korením a červenou paprikou. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja. Voda pomáha mäsovej hmote byť šťavnatá a ľahko tvarovateľná.

4. Misku prikryjeme fóliou a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke. Za ten čas sa chute dostatočne spoja a hmota sa spevní.

5. Z mäsovej hmoty vytvarujte tenké párky. Na panvici rozohrejeme rozpálený olej a opečieme cevapcici do zlata. Uistite sa, že sú všetky strany prepečené rovnomerne.

6. Čerstvo upečené cevapcici podávame s pita chlebom, ajvarom, tzatziki a čerstvou zeleninou. Pita chlieb je dokonalým základom a ajvar a tzatziky dokonale dopĺňajú bohatú chuť cevapcici. A čerstvá zelenina dodá jedlu chrumkavú sviežosť.

 

Ak chcete viac chutných receptov, sledujte našu stránku na Facebooku a zaobstarajte si kuchynský robot Ankarsrum, aby ste si mohli jednoducho pripraviť tie najchutnejšie občerstvenie!