Balkánske príchute doma: recept na cevapcici
2024. 05. 26.
Ak máte radi chutné jedlo, určite vás osloví jeden z klenotov balkánskej kuchyne, cevapčici. Tieto malé grilované klobásky sú ideálne na rodinnú večeru alebo na stretnutie s priateľmi. Pozrite si recept a urobte si ho doma jednoducho a rýchlo s Ankarsrum!
Ingrediencie:
500 g hovädzieho mäsa
500 g jahňacieho mäsa
3 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
100 ml vody
Soľ korenie
1,5 lyžičky červenej papriky
Na podávanie: Pita chlieb, ajvar, čerstvá zelenina a tzatziki
Príprava:
1. Zložte Ankarsrum s nástavcom mlynčeka na mäso, použite 4,5 mm kotúč.
2. Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak a červenú cibuľu ošúpeme, vložíme do mlynčeka na mäso a pomelieme pri nízkej rýchlosti.
3. Mleté mäso premiešame s vodou, soľou, korením a červenou paprikou. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja. Voda pomáha mäsovej hmote byť šťavnatá a ľahko tvarovateľná.
4. Misku prikryjeme fóliou a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke. Za ten čas sa chute dostatočne spoja a hmota sa spevní.
5. Z mäsovej hmoty vytvarujte tenké párky. Na panvici rozohrejeme rozpálený olej a opečieme cevapcici do zlata. Uistite sa, že sú všetky strany prepečené rovnomerne.
6. Čerstvo upečené cevapcici podávame s pita chlebom, ajvarom, tzatziki a čerstvou zeleninou. Pita chlieb je dokonalým základom a ajvar a tzatziky dokonale dopĺňajú bohatú chuť cevapcici. A čerstvá zelenina dodá jedlu chrumkavú sviežosť.