gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

ANKARSRUM plný čokoládový zmrzlinový zázrak

2023. 05. 17.

ANKARSRUM plný čokoládový zmrzlinový zázrak

Čokoládová zmrzlina je večná klasika. Jedným z tajomstiev jeho chuti je vyrobiť ho z vynikajúcich surovín. Zmrzlinovač vášho kuchynského robota Ankarsrum vám v tom bude parťákom, pretože sa neunavíte a výsledok bude fantastický. Toto video vám pomôže s montážou!

Náš recept je z knihy receptov Ankarsrum.

Ingrediencie:

90 gramov cukru

3 žĺtky

300 ml mlieka

100 ml smotany

0,5 gramu soli

100 gramov horkej čokolády (70%)

Na ozdobu: nastrúhaná horká čokoláda.

ANKARSRUM celočokoládový zmrzlinový zázrak krok za krokom:

Deň vopred vložte mraziacu misku do mrazničky na 20-24 hodín.

Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum so sadou šľahača a mixéra na smotanu, ktorá je súčasťou štartovacieho boxu, ale je možné ju zakúpiť aj samostatne.

Žĺtky a cukor miešame do peny.

Mlieko a smotanu zvaríme so soľou. Čokoládu nasekajte alebo nalámte na väčšie kúsky a pridajte do zmesi. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Teraz pridajte žĺtky a cukor, ktoré ste predtým rozmixovali do peny, a všetko premiešajte. Varte na miernom ohni pri teplote asi 84 °C, pozor, aby sa nerozvarili.

Teraz túto zmes dajte do chladničky a nechajte vychladiť na teplotu chladničky.

Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s výrobníkom zmrzlinyToto video vám pomôže s montážou! Túto hmotu nalejte do mraziacej misy cez otvor vo veku.

V kuchynskom robote mixujte zmes pri strednej rýchlosti 20-30 minút, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.

Hotovú hmotu ihneď zmrazte až do podávania.

 

ANKA tip:

Podávajte s hoblinkami čokolády a/alebo šľahačkou!