ANKARSRUM plný čokoládový zmrzlinový zázrak
2023. 05. 17.
Čokoládová zmrzlina je večná klasika. Jedným z tajomstiev jeho chuti je vyrobiť ho z vynikajúcich surovín. Zmrzlinovač vášho kuchynského robota Ankarsrum vám v tom bude parťákom, pretože sa neunavíte a výsledok bude fantastický. Toto video vám pomôže s montážou!
Náš recept je z knihy receptov Ankarsrum.
Ingrediencie:
90 gramov cukru
3 žĺtky
300 ml mlieka
100 ml smotany
0,5 gramu soli
100 gramov horkej čokolády (70%)
Na ozdobu: nastrúhaná horká čokoláda.
ANKARSRUM celočokoládový zmrzlinový zázrak krok za krokom:
Deň vopred vložte mraziacu misku do mrazničky na 20-24 hodín.
Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum so sadou šľahača a mixéra na smotanu, ktorá je súčasťou štartovacieho boxu, ale je možné ju zakúpiť aj samostatne.
Žĺtky a cukor miešame do peny.
Mlieko a smotanu zvaríme so soľou. Čokoládu nasekajte alebo nalámte na väčšie kúsky a pridajte do zmesi. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Teraz pridajte žĺtky a cukor, ktoré ste predtým rozmixovali do peny, a všetko premiešajte. Varte na miernom ohni pri teplote asi 84 °C, pozor, aby sa nerozvarili.
Teraz túto zmes dajte do chladničky a nechajte vychladiť na teplotu chladničky.
Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s výrobníkom zmrzliny. Toto video vám pomôže s montážou! Túto hmotu nalejte do mraziacej misy cez otvor vo veku.
V kuchynskom robote mixujte zmes pri strednej rýchlosti 20-30 minút, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
Hotovú hmotu ihneď zmrazte až do podávania.
ANKA tip:
Podávajte s hoblinkami čokolády a/alebo šľahačkou!