ANKA tekvicová krémová polievka
2022. 12. 07.
Náš recept je tiež z knihy receptov ANKARSRUM.
Ingrediencie:
600 gramov čerstvej tekvice
1 kus póru
50 gramov čerstvého zázvoru
2 lyžice kurkumy (najlepšie čerstvé)
2 strúčiky cesnaku
30 gramov repkového oleja
240 gramov varené cícer
400 ml kokosovej smotany
700 ml zeleninovej polievky
7,5 gramov soli
5-10 gramov kajenského korenia
Na vrch:
70 gramov tekvicových semienok
1 lyžička soli
0,5 lyžičky kajenského korenia
ANKA tekvicová krémová polievka, krok za krokom!
1. Olúpte a nakrájajte tekvicu na malé kúsky.K tomu sa v tomto videu zoznámte s produktom ANKARSRUM Assistent Nadstavec krájač zeleniny a syrov! Varte vodu, osoľte a varte asi 15 minút, kým tekvica nezmäkne, potom odstavte.
2. Nakrájajte cibuľu na malé kúsky. Zázvor, kurkumu (ak používate čerstvú) a cesnak olúpte a nakrájajte najemno.
3. Na panvicu nalejte olej a na strednom plameni pár minút opekajte zázvor, kurkumu a cibuľu.
4. Pridajte tekvicu a scedený cícer, potom kokosovú smotanu, zeleninovú polievku (vývar) a varte 10-15 minút.
5. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a kajenským korením.
6. Zostavte ANKARSRUM a ANKARSRUM Assistent mixérem
7. Polievku nalejte do mixéra a rozmixujte dohladka. Pokiaľ je polievka príliš hustá, zrieďte ju horúcou vodou.