Americké škoricové buchty s jablkami a pekanovými orechmi
2023. 12. 04.
Jablká a pekanové orechy dodávajú tejto americkej pochúťke príjemné chrumkanie, vďaka čomu je každé sústo nezabudnuteľné. Náš kuchynský robot Ankarsrum je pripravený, vydajme sa spoločne na sladkú cestu! Náš recept je opäť z knihy receptov Ankarsrum.
Ingrediencie:
Cesto
100 gramov masla
25 gramov čerstvého droždia (alebo 10 g instantného droždia)
250 gramov mlieka
100 gramov hustej smotany
100 gramov cukru
1 vajce
Štipka soli
480-540 gramov pšeničnej múky
Náplň:
125 gramov masla izbovej teploty
100 gramov hnedého cukru
1 polievková lyžica múky
2 lyžice škorice
2 jablká
Na vrchol:
1 vajce
120 gramov práškového cukru
1-2 polievkové lyžice vody
100 gramov pekanových orechov
Americké škoricové buchty s jablkami a pekanovými orechmi krok za krokom:
Maslo rozpustíme a zmiešame s mliekom a smotanou. Zmes zohrejte na 37 °C, potom zostavte svoj kuchynský robot ANKARSRUM so 7litrovou nerezovou mixovacou nádobou, špirálovým hnetacím hákom a hnetacím valčekom a tiež škrabkou na mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichyteniu cesta k steny misy.
Teraz rozdrobte čerstvé droždie alebo nalejte instantné droždie do misy a potom pridajte zvyšné ingrediencie na cesto.
Spustite stroj na nízku rýchlosť a postupne ju zvyšujte na strednú rýchlosť. Cesto miesime 10–15 minút kuchynským robotom Ankarsrum a postupne zvyšujte rýchlosť miesenia na strednú rýchlosť.
Hotové cesto prehniteme ručne, priklopíme pokrievkou a necháme 60 minút kysnúť.
Zmiešajte prísady na náplň okrem jablka.
Jablko postrúhame nahrubo a vytlačíme šťavu.
Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik o veľkosti cca 30 x 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme po celom povrchu cesta, potom na náplň rozprestrieme aj nastrúhané jablko.
Teraz ho pozdĺžne zrolujte a nakrájajte na 12 rovnako širokých kúskov, ktoré potom vložte do vymastenej formy s preloženou časťou dole.
Panvicu prikryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
Rúru predhrejte na 225 °C.
Buchty potrieme rozšľahaným vajcom, pečieme v strednej časti rúry asi 8-10 minút, potom necháme úplne vychladnúť.
V mise postupne pridávajte vodu k práškovému cukru, aby vznikla hladká poleva, potom polevou pokvapkajte buchty a navrch posypte pekanové orechy.
Anka tip:
Polevy nie je nikdy dosť, takže môžete vyrobiť aj dvojnásobné množstvo!