gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Zmrzlinový sendvič alebo vafle so zmrzlinou

2023. 04. 26.

Zmrzlinový sendvič alebo vafle so zmrzlinou

Aká je vaša obľúbená príchuť? Užite si chladivé šťastie v každom súste!

Jedzte dobre s dobrým a bude to ešte lepšie! Posuňte svoju vedu o mrazených dezertoch na novú úroveň a skombinujte zmrzlinu s vaflemi. Čo sa bude diať? Musíte to skúsiť, pretože tie orgie chuti sú neopísateľné, to musíte cítiť!

Ďakujeme Ankarsrum za náš recept!

Ingrediencie na zmrzlinu:

4 žĺtky

100 gramov cukru

100 gramov smotany

200 ml mlieka, 3%

½ lyžičky vanilkovej arómy alebo vnútro 1 vanilkového struku

50 gramov malinového džemu

nakrájané pistácie navrch (voliteľné)

Ingrediencie na 4 vafle:

120 gramov múky

1 lyžička prášku do pečiva

1 vajce

200 ml mlieka

50 gramov rozpusteného masla

Zmrzlinový sendvič alebo vafle so zmrzlinou krok za krokom:

Zmrzlina:

Zmrzlinovač Ankarsrum vložte do mrazničky aspoň na 20 hodín.

Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSUM s 3,5-litrovou plastovou mixovacou nádobou a dvojitým šľahacím nástavcom, ktoré sú súčasťou štartovacej sady, ako je znázornené na tomto videu. 

Žĺtky a cukor šľahajte pri strednej rýchlosti niekoľko minút do peny.

Pridajte vanilku, mlieko a smotanu a premiešajte. Teraz dajte na 20 minút do chladničky, kým cesto úplne nevychladne.

Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s výrobníkom zmrzliny. Nalejte zmrzlinovú zmes otvorom vo veku. Stroj necháme pracovať na stredné otáčky 25-30 minút, potom hmotu nalejeme do formy a zmiešame s malinovou marmeládou.

Dajte do mrazničky aspoň na 6 hodín.

Vafle

Zostavte svoj kuchynský robot ANKARSUM s 3,5-litrovou plastovou mixovacou nádobou a dvojitým šľahacím nástavcom, ktoré sú súčasťou štartovacej sady, ako je znázornené na tomto videu. 

V mise zmiešajte múku s práškom do pečiva, potom pridajte vajcia a mlieko. Miešajte na strednú rýchlosť a potom pridajte maslo.

Rozohrejte vaflovač, jeho plochu na pečenie potrite trochou masla a namáčajte do neho vaflové cesto.

Po upečení necháme úplne vychladnúť, najlepšie na mriežke.

Vafle nakrájajte na 4 časti a potom vyberte zmrzlinu z mrazničky. Medzi každý plátok vafle dajte zmrzlinu, zmrzlinu rozotrite na cesto v rovnomernej vrstve. Navrch posypte nasekané pistácie a ihneď podávajte alebo vložte späť do mrazničky, kým nebudete pripravení na podávanie.

Pokiaľ pečiete vo veľkom množstve, mali by ste zvoliť profesionálny prístroj. Celú našu ponuku profesionálnych vafľovačov nájdete tu.

ANKA tip:

Urobte si ho bez laktózy, mlieka alebo dokonca bez cukru, podľa diéty a chuti.

 

Podobné články na túto tému: