gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Švédsky flambovaný chlieb

2023. 09. 06.

Švédsky flambovaný chlieb

Flambovaný chlieb, pripravená podľa švédskeho receptu, je dokonalou desiatovou pochúťkou na raňajky, brunch a popoludňajším čajom, podávaná s vašim obľúbeným dresingom, omáčkou alebo marmeládou. Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSRUM.

Ingrediencie:

50 gramov droždia

350 ml mlieka

2 vajcia

15 gramov cukru

5 gramov soli

600-650 gramov múky

125 gramov masla

Na vrchole:

1 celé vajcia

2 lyžice modrého maku

Flambovaný chlieb krok za krokom:

• Ohrejte mlieko a rozdrobte doň droždie.

• Zostavte ANKA so 7-litrovou nerezovou mixovacou nádobou, škrabkou na kovovú mixovaciu nádobu, ktorá zabraňuje prichyteniu cesta k stenám nádoby, a hnetacím valčekom, ktoré sú súčasťou základnej sady.

• Nalejte vajcia, cukor, soľ a väčšinu múky a potom spustite kuchynský robot.

• Nastavte časovač na 5-10 minút a pridajte maslo. Miešajte pri nízkej rýchlosti.

• Umiestnite veko na kovovú misu a nechajte 30 minút kysnúť.

• Po vykysnutí položte cesto na pomúčenú dosku alebo plochu a rozdeľte ho na dve časti. Obe natiahnite cca. na obdĺžniky 20 x 40 cm.

• Ich vršky potrieme rozšľahaným vajcom a trikrát preložíme.

• Vykrajujte kúsky asi 4 cm široké a dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

• Prikryte a nechajte 30 minút kysnúť.

• Predhrejte rúru na 225 °C.

• Vrch potrieme vajíčkom a posypeme makom.

• Pečte v strednej časti rúry 6-7 minút a nechajte vychladnúť na panvici.

• Podávajte s pomocou cukrárskej sady ANKARSRUM!

ANKA TIP:

Podávajte so sezónnym ovocím, sirupom alebo smotanou. Možnosti sú nekonečné!