S vákuom pre čerstvosť potravín
2019. 07. 25.
Jedným z najväčších problémov modernej konzumnej spoločnosti je plytvanie potravinami. Každý deň končí v odpadkoch obrovské množstvo potravín, ktoré zaťažujú nielen našu peňaženku, ale aj životné prostredie. Existuje však jednoduché a efektívne riešenie, ktorým môžeme množstvo vyhodených potravín výrazne znížiť: vákuovanie.
Prečo sa oplatí potraviny vákuovať?
Vákuovanie je kuchynský technologický proces, pri ktorom sa potravinám odstraňuje vzduch a predlžuje sa tak ich trvanlivosť. Táto metóda nielen udržuje potraviny čerstvé, ale tiež zachováva ich chuť, nutričný obsah a textúru.
Špargľa a ďalšia zelenina
Špargľa a ďalšia zelenina stratí bez vákuovania čerstvosť za 4-5 dní. S vákuovaním sa táto doba predĺži trikrát, takže si chuť a živiny čerstvej zeleniny môžete užívať dlhšie.
Jahody a ovocie
Vákuovaním jahôd môžete predĺžiť ich trvanlivosť z 2-5 dní na dokonca 6-15 dní. Môžete ho odložiť aj umytý, posypaný trochou cukru alebo sladidla, vydrží tak dlhšie čerstvý a chutný. Táto metóda funguje skvele aj pre iné ovocie.
Ryby a mušle
Vákuovanie rýb a ďalších morských plodov strojnásobí ich trvanlivosť. Či už sú prírodné, ochutené alebo pokvapkané olivovým olejom, všetky zostanú dlhšie čerstvé, takže si morské plody môžete vychutnať kedykoľvek.
Hovädzie
Hovädzie mäso je možné uchovať 2-4 dni bez vákuovania, ale pomocou vákua predĺžite trvanlivosť až trojnásobne. Tento spôsob je možné použiť aj pre iné mäsa, takže si môžete aj naďalej užívať čerstvosť a kvalitu.
Mliečne omáčky, omáčky, prísady do zmrzliny
Výrobky na báze mlieka môžu vákuovaním predĺžiť trvanlivosť z 2-5 dní až na 6-15 dní. To je významný rozdiel, ktorý vám umožní naďalej si vychutnávať svoje obľúbené omáčky a dipy.
Vaukovanie v gastronómii
Pokiaľ čakáte hostí, vákuovanie môže byť výborným riešením. Niektoré základy si môžete pripraviť vopred a vákuovo ich uzavrieť, takže keď hostia dorazia, môžete pokrmy rýchlejšie pripraviť a pri cateringu bude menej stresu.
Wendy Premium: Perfektný vákuový baliaci stroj
Wendy Premium nie je iba jednoduchý vákuový baliaci stroj. S týmto zariadením si dokonca môžete vyrobiť vákuovú nádobu zo zaváracích pohárov s kovovým vekom.
Prenosné zariadenie Wendy Premium je úplne užívateľsky prívetivé. Okrem sieťového adaptéra na 220V obsahuje aj adaptér na 12V, takže ho možno použiť aj v karavane, lodi alebo aute. Na dovolenke, po love alebo rybárčení môžete čerstvé mäso alebo ryby rýchlo spracovať a vákuovať a potom ich bezpečne uložiť do prenosnej chladiacej tašky.
Pomocou vákuového balenia je možné po dlhú dobu zachovať textúru, chuť a čerstvosť potravín. Ako ukazujú vyššie uvedené príklady, vákuovanie výrazne predlžuje trvanlivosť potravín a znižuje plytvanie potravinami.
Pokiaľ chcete vyskúšať výhody vákuovania, môžete si vákuovací stroj Wendy objednať na našom webe.
Najobľúbenejšie príspevky
Súvisiace produkty
GAMMO vakuové sáčky vrúbkované 20x30cm
6,60 EUR(5,50 EUR + DPH)
2024.11.29.
TAKAJE vákuová balička ČERVENÁ - 33cm
181,80 EUR(151,50 EUR + DPH)
TAKAJE vákuová balička BIELA - 33cm
181,80 EUR(151,50 EUR + DPH)
TAKAJE vákuová balička DELUXE - 33cm
249,60 EUR(208,00 EUR + DPH)
TRE SPADE T-43 PRO vákuová balička - 43cm
516,60 EUR(430,50 EUR + DPH)