Palacinky pre vegánov
2023. 09. 06.
Tu je farebný, veselý a zdravý pokrm, ktorý sa skvele hodí na raňajky, brunch alebo ako dezert po jedle. Náš recept je opäť z knihy receptov ANKARSUM.
Ingrediencie - na 10 palaciniek
500 ml ovseného mlieka alebo iného rastlinného mlieka
200 gramov múky
50 gramov cukru
¼ lyžičky soli
olej alebo maslo na vyprážanie
Na ozdobu a náplň:
vegánska šľahačka
čerstvé bobule, ako sú jahody, maliny a čučoriedky
Palacinky pre vegánov, krok za krokom:
• Zostavte ANKARSRUM so šľahacou metlou a plastovou mixovacou nádobou.
• Do misy nalejte ovsené mlieko.
• Zapnite kuchynský robot na nízku rýchlosť a pridajte suché prísady: múku, cukor a soľ.
• Pokračujte v šľahaní, kým nezískate tekuté hladké cesto.
• V lievanečníku rozohrejte olej alebo maslo a pomocou naberačky naberte tenkú vrstvu cesta do panvice.
• Vymažte obe strany do zlatista.
• Keď je prvá palacinka hotová, dajte do lievanečníka ďalšiu porciu oleja a všetky palacinky smažte. Potom ich udržujte v teple. Môžete to urobiť tak, že ich naukladáte na tanier a hromadu prikryjete čistou utierkou.
ANKA tip:
Podávajte s vegánskou šľahačkou, vegánskou vanilkovou zmrzlinou a množstvom farebných bobúľ!