gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Domáci kečup s kuchynským robotom Ankarsrum

2023. 04. 21.

Domáci kečup s kuchynským robotom Ankarsrum

V dnešnom recepte si pripravíme domáci kečup. Vyskúšajte tento ľahký, zdravý recept, vyrobený bez aromatických prísad a farbív, a už nebudete mať v domácnosti kečup z obchodu.

Ingrediencie na cca 1,5 litra

1 hlava cibule

1 stonka zeleru

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

800 g paradajok

400 gramov paradajkovej omáčky, pyré alebo rozmixované

200 ml vody

1 lyžica worcesterskej omáčky

1 polievková lyžica mletého zázvoru

1 lyžica sušenej bazalky

1 polievková lyžica sušeného tymiánu

½ lyžičky mletého koriandra

½ lyžice sušeného feniklu

½ lyžice soli

1 lyžička sušeného chilli

150 ml červeného vínneho octu

80-160 g hnedého cukru podľa chuti alebo ekvivalentného sladidla

Domáci kečup krok za krokom:

1. Cibuľu, zeler a cesnak nakrájame na drobno, dáme na panvicu a dusíme domäkka.

2. Pridajte worcesterskú omáčku, zázvor, bazalku, tymian, koriander, chilli, soľ a fenikel.

3. Paradajky nakrájame a pridáme spolu s omáčkou. Potom pridajte vodu. Necháme 20 minút variť a občas premiešame.

4. Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s mixérom.

5. Pridajte omáčku a dobre premiešajte.

6. Omáčku sceďte, potom ju nalejte do čistej panvice, pridajte cukor a ocot. Varte cca. po dobu 10 minút.

7. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou, cukrom a korením.

8. Nalejte do pohára, nechajte vychladnúť a potom dajte stuhnúť do chladničky.

 ANKA TIP:

Po vložení do pohára je to skvelý gastronomický darček.

Namiesto cukru použite náhradu cukru, takže kečup môže byť diabetický.

Podobné články na túto tému: