Blog
Domáci kečup s kuchynským robotom Ankarsrum
2023. 04. 21.
V dnešnom recepte si pripravíme domáci kečup. Vyskúšajte tento ľahký, zdravý recept, vyrobený bez aromatických prísad a farbív, a už nebudete mať v domácnosti kečup z obchodu.
Ingrediencie na cca 1,5 litra
1 hlava cibule
1 stonka zeleru
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
800 g paradajok
400 gramov paradajkovej omáčky, pyré alebo rozmixované
200 ml vody
1 lyžica worcesterskej omáčky
1 polievková lyžica mletého zázvoru
1 lyžica sušenej bazalky
1 polievková lyžica sušeného tymiánu
½ lyžičky mletého koriandra
½ lyžice sušeného feniklu
½ lyžice soli
1 lyžička sušeného chilli
150 ml červeného vínneho octu
80-160 g hnedého cukru podľa chuti alebo ekvivalentného sladidla
Domáci kečup krok za krokom:
1. Cibuľu, zeler a cesnak nakrájame na drobno, dáme na panvicu a dusíme domäkka.
2. Pridajte worcesterskú omáčku, zázvor, bazalku, tymian, koriander, chilli, soľ a fenikel.
3. Paradajky nakrájame a pridáme spolu s omáčkou. Potom pridajte vodu. Necháme 20 minút variť a občas premiešame.
4. Zostavte svoj kuchynský robot Ankarsrum s mixérom.
5. Pridajte omáčku a dobre premiešajte.
6. Omáčku sceďte, potom ju nalejte do čistej panvice, pridajte cukor a ocot. Varte cca. po dobu 10 minút.
7. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou, cukrom a korením.
8. Nalejte do pohára, nechajte vychladnúť a potom dajte stuhnúť do chladničky.
ANKA TIP:
Po vložení do pohára je to skvelý gastronomický darček.
Namiesto cukru použite náhradu cukru, takže kečup môže byť diabetický.