gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

6 argumentov v prospech domácich cestovín

2023. 03. 07.

6 argumentov v prospech domácich cestovín

Domáce cestoviny sú chutnejšie

Domáce cestoviny môžu byť vďaka svojej čerstvosti oveľa chutnejšie ako suché cestoviny z obchodu alebo dokonca mrazená verzia. Navyše je tiež veľkou výhodou, že sa vyrába alebo môže vyrábať z prírodných surovín. Takto môže chutiť oveľa lepšie ako balené alebo mrazené cestoviny. Všetko samozrejme záleží na vás, môžete experimentovať so správnymi ingredienciami a pomermi. Talianska kuchyňa prisahá na tvrdé cestoviny, v takom prípade sú na múku potrebné iba vajcia a minimum vody.

Výroba domácich cestovín je zvláštny zážitok

Výroba cesta môže byť aj výzva a zážitok. Experimentovanie so správnou textúrou a následné zisťovanie, aké cesto by malo byť výsledkom. Pokiaľ máte radi ručne vyrábané autentické veci, ale radi by ste zvýšili svoju efektivitu pomocou moderných nástrojov, potom môže byť ručný výrobník cestovín skvelým pomocníkom. Premýšľajte o tom, radostnom tvorení, ktorého konečným výsledkom je cesto, ktoré urobíte, so strojom, s ktorým je práca oveľa efektívnejšia a príjemnejšia. Ručný výrobník cestovín Imperia má napríklad vykrajovač na tagliatelle, vykrajovač fettucine a vykrajovač na špagety a lasagnety.

Spoločným programom môže byť aj výroba domácich cestovín, rovnako ako spoločné varenie.

A pokiaľ bežne vyrábate domáce cestoviny vo veľkom množstve, budete potrebovať elektrický výrobník cestovín. Stroj Imperia Pasta Presto!

Môžete to urobiť zdravšie

Keďže si cesto vyrábate sami, môžete realizovať aj tú najzdravšiu možnú alternatívu. Okrem múky z tvrdej pšenice môžete použiť aj celozrnnú múku alebo variant zo zeleniny. Výsledkom tak môžu byť domáce cestoviny, ktoré sú oveľa bohatšie na bielkoviny alebo vlákninu, s menej kalórií. Pokiaľ cesto vyrobíte z hladkej bielej múky, budete mať stále zdravé, prírodné cesto bez prísad.

Máme väčšiu slobodu

Domáce cestoviny môžu byť 100% naším výtvorom. Pomocou správneho vykrajovača na cestoviny môžete pripraviť akýkoľvek druh cestovín, od plnených tortellini po jednoduché tagliatelle. Máte chuť na domáce lasagne, ale máte ich radi menej tučné a bez aditív? Passata je samozrejme tiež oveľa chutnejšie, pokiaľ nie je z konzervy, a tiež paradajkovú omáčku môžete dochutiť podľa chuti. Mimochodom, ak chcete docieliť textúry podobné pravým talianskym cestovinám, pridajte na každých 10 dkg múky vajíčko a textúru vylepšite trochou vody. To môže byť východiskový bod pre experimenty, počas ktorých nájdete ideálnu kombináciu pre vás. A ak si chcete urobiť vegánske cestoviny, použite tvrdú pšenicu, do ktorej nemusíte nutne pridávať vajcia. Vzhľadom na to, že toto cesto má vysoký obsah bielkovín, môžeme z neho urobiť cesto aj obyčajným zmiešaním s vodou. Mimochodom v polovici Talianska sa takto cestoviny robia dodnes. 

Autentický

Výroba domácich cestovín vracia staré, pomalé časy. Pri tvorení rukami sa môžeme dostať trochu hlbšie. Učíme sa niečo, čo bolo pre našich starých rodičov a prastarých rodičov rutinou. Toto uvedomenie môže tiež posilniť zážitok stvorenia.

Ak by ste si chceli zautomatizovať prípravu domácich cestovín a spojiť autentickú metódu s modernými nástrojmi, môžete si ich vyrobiť aj s kuchynským robotom Ankarsrum, ktorý vám cestoviny pripraví a stroj potom cestoviny nakrája príslušným tvarovacím nadstavecom na cestoviny.

Je oveľa lacnejšie vyrobiť

Domáce cestoviny môžete s najväčšou pravdepodobnosťou vyrobiť oveľa lacnejšie ako z obchodu. Aj keď použijete drahšiu múku na rastlinnej báze alebo dokonca skombinujete niekoľko druhov zdravších múk s vyšším obsahom vlákniny a nízkym glykemickým indexom, ktoré sú drahé, stále zoženiete porciu hotových cestovín za oveľa menej peňazí ako kúpené v obchode.

Nezabudnite, že talianske cestoviny sa nevarí na oleji. Navyše al dente, teda ľahko chrumkavá textúra, je najlepšia, pretože potom teplé cestoviny ešte nasajú omáčku.


Súvisiace produkty