gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Plážová sezóna začína: Je čas zaobstarať si pekáč na langoše, šišky a palacinky!

2023. 05. 26.

Plážová sezóna začína: Je čas zaobstarať si pekáč na langoše, šišky a palacinky!

Lángoš

Keď je Balaton, tak snáď každý z nás si spomenie aj na langoše.

Keď zatvoríte oči, pravdepodobne uvidíte na pláži v letných horúčavách ľudí s obrovským langošom so syrom a kyslou smotanou.

A teraz sa tu na chvíľu zastavme! Naozaj je možné jesť langoša len na pláži? Prečo si túto tradičnú maďarskú desiatu nepripraviť doma? Prečo si doma nevykúzliť atmosféru dovolenky pri vode?

Je pravda, že jeho príprave musíte venovať trochu času, pretože ide o zatuchnuté cesto – ale môžete si byť istí, že to pôjde! A budete presne vedieť, čo do cesta ide a na akom oleji ho smažíte, a ingrediencie si môžete ľubovoľne vybrať!

Nemusíte ani zaplaviť byt pachom oleja a potiť sa pri vyprážaní! Vyprážacia panvica, ktorá je vynikajúca pre mobilné použitie, sa môžete vysťahovať na balkón, terasu alebo záhradu a vonku pripravovať kráľa plážového jedla!

 

Palacinky

Máme langoše, dáme si dezert! Kto by nechcel palacinky, keď prechádza okolo bufetu, odkiaľ pochádza vôňa božského jedla? Alebo keď nič iné, deti určite začnú prosiť o výbornú kakaovú palacinku. Čo tak domáca palacinka?

Sme si celkom istí, že aj vy máte svoj osvedčený recept na palacinky, ktorý ste sa možno naučili od svojej mamičky alebo babičky. Ani vás nechceme zviesť z cesty rodinnej tradície!

Chceme len upozorniť na to, že palacinky k nefalšovanej letnej atmosfére patria! Vydajte sa teda do kuchyne alebo na terasu, vytiahnite palacinkovač a môžete sa pustiť do palaciniek!

 

Mini šišky

A čo šišky? Mysleli sme hlavne na americké mini šišky, ktoré v poslednej dobe dobývajú maďarské bufety a pláže! (Klasická stuhová/karnevalová šiška môže byť tiež dobrý nápad, ale s atmosférou leta má možno menej spoločného.)

Výroba mini donutov nie je zložitá.
Zahrievajte cca. 2 dl mlieka av mise zmiešame s 5-6 dkg cukru a 2-3 lyžičkami práškového droždia. Po 10 minútach odležania môžete pridať žĺtky z 2 vajec, 3-4 dkg rozpusteného masla, trochu vanilkového extraktu, potom všetko dobre premiešať.

Trochu soli, 15-20 dkg múky, premiešať, potom ešte 10-15 dkg múky. Potom spracujeme na cesto, ktoré necháme prikryté 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku 1 centimeter (pre túto prácu použite múku), potom z cesta vykrájajte kolieska a uprostred prepichnite jamku. Potom ich nechajte pol hodiny odležať, potom môžete začať piecť. Použite stolnú alebo stojacu vyprážajúcu panvicu a výsledkom bude zaručene nebeská šiška, ktorú si zamiluje celá rodina!

Dúfame, že sme vás naladili na pečenie! Vneste do svojho domova atmosféru pláže a vyrobte si doma božské langoše, palacinky a šišky! Všetko potrebné nájdete v našom internetovom obchode!


Súvisiace produkty