gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Jarná grilovačka

2023. 01. 30.

Jarná grilovačka

Jarné grilovanie

Akonáhle opadne zlé počasie, všetci chcú von. Po výletoch, prechádzkach a rekreačných aktivitách, ktoré je možné prevádzkovať vonku, je dobré doplniť energiu.
Jednou z najlepších foriem tohto je grilovanie, vonkajšie grilovanie a varenie, od najjednoduchších grilovaných pokrmov až po vyššiu úroveň grilovacej gastronómie.
Grilovať sa dá množstvo vecí; od zeleniny cez klobásy až po hamburgery a steaky.

Grilujte zeleninu

Po očistení zeleninu nakrájajte na správnu veľkosť. K tomu nám môžu pomôcť rôzne krájače na ovocie a zeleninuPoté je potřeme pikantním olejem a mohou jít na gril.

Grilujte klobásy

Údeniny kúpite u mäsiara alebo na trhu, ale naozaj odvážni a talentovaní môžu vyskúšať aj vlastné recepty. Náplň do klobás je možné pripraviť podľa mnohých receptov. Najdôležitejšie je namlieť mäso na správnu veľkosť. Na mletie je potrebný dobrý mlynček na mäso. 

Potom môže nasledovať korenie. Tu môžeme uplatniť svoju kreativitu a dochutiť klobásy, ktoré sa majú upiecť, podľa našej chuti a potrieb našich hostí, od štipky až po delikatesu, od Ďalekého východu po Bavorsko. Miešačka na mäso, zvolený podľa množstva, ktoré sa má miešať, pomáha pri miešaní mäsa údenín.
Po riadnom dochutení a premiešaní môže prísť klobásová náplň. Po troche cviku sa aj z nás môžu stať ozajstní klobáskoví „umelci“. S tým nám môže pomôcť profesionálne zariadenie na plnenie klobás.

Balkánsky gril

Ako stále častejšie navštevujeme Chorvátsko a Jadranské more, rovnako ako ostatné bývalé juhoslovanské republiky, či už na dovolenku, lyžovanie alebo len návštevu krásnych miest, nevyhnutne prichádzame do kontaktu s gastronómiou Balkánu. Grilované jedlá sú významnou súčasťou týchto krajín. Také sú už známe čevapčići (ćevačići), pljeskavica (pljeskavica), lúpežnícke mäso (ražnjići) a mnoho ďalších lahôdok.

Cevapcici a pljeskavica sú vyrobené z podobných prísad s malými rozdielmi. Ich základom je mleté mäso (pokiaľ možno zmiešané mäso: teľacie, bravčové, jahňacie). Mnoho ľudí si často myslí, že korenie je príliš zložité, ale je to veľmi jednoduché. Podľa pôvodných receptúr by sa do mäsovej hmoty mala pridávať iba soľ, korenie a jedlá sóda alebo sódová voda, podľa chuti. Cevapciu môžeme mokrými rukami vytvarovať do správneho tvaru klobásy, na pljeskavici je skvelým pomocníkom tvarovač hamburgerových placiek. Mäso podľa vlastného výberu môžete urobiť s akýmkoľvek mäsom a zeleninou, ale obľúbená je bravčová bábika a kuracie prsia.

 

Pokiaľ máte náladu na poriadnu grilovačku, pozrite sa na náš web! V našej ponuke nájdete to správne zariadenie od prenosných po inštalované, od ručných po elektrické, od jednoduchších až po modely pre gastronómiu.

Prajeme dobrú grilovačku a dobrú chuť!

(by Piro)


Súvisiace produkty