gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Dve obľúbené jedlá milovníkov mäsa

2023. 07. 19.

Dve obľúbené jedlá milovníkov mäsa

Pizza pre milovníkov mäsa

Milovníci mäsových pokrmov si pravdepodobne budú chcieť vybrať pizzu s čo najväčším množstvom šunky, salámy, klobásy, kuracieho mäsa a ďalších podobných pochutín. To je samozrejme pochopiteľné, pretože milovníci mäsa využívajú každú príležitosť na to, aby si vybrali pokrm obsahujúci mäso.

Ak ste na tom podobne, potom sa nevystavujte nebezpečenstvu, že pri objednávke ďalšej pizze neuvidíte niektorú z ponúkaných mäsových pizz! Môžete si urobiť vlastnú pizzu plnenú mäsom! Stačí sa držať nasledujúceho receptu!

Ingredience

Na cesto na pizzu budete potrebovať 35-40 dkg múky, 5 dkg droždia, 1 štipku soli a cukru, 1-2 lyžice oleja a vodu.

A nechceme zasahovať do toho, aké polevy na tento lahodný pokrm navŕšite.

Ak máte radi základ z kyslej smotany, nezdržujte sa, ale samozrejme môžete použiť aj jemné a brutálne paradajkové omáčky na pizzu! A samozrejme šunka, saláma, klobása, slanina, kura, slanina vo všetkých množstvách!

Príprava

Cesto na pizzu je možné pripraviť niekoľkými spôsobmi.

Vymysleli sme teraz veľmi jednoduchý recept, aby ste toto nemuseli riešiť, ale mohli sa rovno venovať mäsu!

Múku zmiešame s droždím, pridáme štipku soli, cukor a 1-2 lyžice oleja. Pridajte viac vlažnej vody: potom všetko premiešajte! V tom vám skvele pomôže kuchynský robot!

Po spojení cesto rozvaľkajte na pomúčenú dosku alebo pomúčenú silikónovú hnetaciu dosku na požadovanú hrúbku. (Ak máte radi riedke cesto, urobte ho čo najtenšie, a ak ho máte radi hrubšie, urobte ho aspoň 1 cm hrubé!) Môžete pridať polevy a na záver už zostáva len upiecť pizzu v predhriatej rúre alebo pizza pec na pizzovej forme vysypanej múkou.

 

Polievka pre milovníkov mäsa

Vynikajúca polievka sa dá jesť kedykoľvek: na obed alebo dokonca na konci únavného dňa. A samozrejme čím výživnejšie, hutnejšie, tým lepšie! No a na mäsomilnej polievke si určite pochutnáte!

Poďme sa pozrieť, ako si môžete pripraviť polievku, ktorá uspokojí tých, ktorí hľadajú mäso v každom pokrme.

Ingrediencie

Pár deka údené slaniny, 10 dkg červenej cibule, 1 malý cesnak, 15-20 dkg údené klobásy, soľ, trochu paprikovej smotany a môžete použiť aj cestoviny a zemiaky (20-25 dkg) na prípravu naozaj bohatej polievky!

Príprava

Polievku začnite pripravovať tak, že údenú slaninu nakrájate na kocky a orestujete na troške tuku. Na tomto tuku orestujeme cestoviny, potom orestujeme nakrájanú červenú cibuľu a klobásu nakrájanú na kolieska.
Papriku zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme a necháme všetko rozpustiť vo vode. Začnite variť, a keď sú cestoviny už napoly mäkké, pridajte na kocky nakrájané zemiaky!

Zemiaky uvarte do mäkka, polievku dochuťte soľou podľa ľubovôle – a božská mäsomilná polievka je hotová!

Dúfame, že sa nám podarilo vás naladiť na nejaké mäsité pokrmy! A pokiaľ ešte nemáte všetky potrebné kuchynské náradie, pozrite sa do nášho internetového obchodu!


Súvisiace produkty