gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Domáce Vianočné salónky

2023. 12. 05.

Domáce Vianočné salónky

Domáce Vianočné salónky

Prekvapte tento rok rodinu skutočnými špecialitami! Vianoce sú tiež sviatkami starostlivosti o druhých: svoju starostlivosť môžete prejaviť aj starostlivosťou o zdravie svojich blízkych. S trochou starostlivosti môžete urobiť vianočné občerstvenie zdravšie. Môžete zachrániť svoju rodinu a priateľov od mnohých umelých prísad, pokiaľ si Vianočné salónky vyrobíte doma!

 

Čokoládový dip

Pokiaľ chcete vyrábať salónky v čokoláde, musíte vždy postupovať nasledovne:

Dajte ⅔ čokolády do misky! Varte vodu v malom hrnci a potom umiestnite misku na hornú časť hrnca! Je veľmi dôležité, aby sa dno misky nedotýkalo vriacej vody! Keď je čokoláda úplne rozpustená, zložte ju z ohňa. Potom pridajte zostávajúce ⅓. Takto sa rozpustí aj zvyšná čokoláda, ale hmota vychladne na ideálnu teplotu.

 

Pomarančovo-mandľové salónky

Ingrediencie

  • 2 šálky cukru
  • 1 šálka vody
  • ½ šálky glukózového sirupu
  • 1 lyžička pomarančového extraktu
  • ½ šálky mletých mandlí
  • horká čokoláda

1. Cukor, vodu a glukózový sirup zahrejte na strednom plameni a potom miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom nechajte variť a potom nastavte teplotu na strednú!

2. Keď zmes dosiahne 120 stupňov, stiahnite ju z ohňa. Pridajte pomarančový extrakt a mandle.

3. Vytvarované salónky namáčajte v čokoláde. Položte na tácku a dajte do chladničky, len musíte počkať, až čokoláda stuhne.

 

Grilážové salónky

Ingrediencie

  • 2 šálky cukru
  • 1 šálka vody
  • ½ šálky glukózového sirupu
  • ½ šálky rumu
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • horká čokoláda

1. Zahrejte cukor, vodu a glukózový sirup na strednú teplotu. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Keď sa zmes začne variť, stiahnite plameň na strednú.

2. Akonáhle cukrový sirup dosiahne požadovanú teplotu, stiahnite ho z ohňa a zmiešajte s rumom! Buďte veľmi opatrní, pretože zmes sa môže pri pridávaní rumu vznietiť.

3. Do hmoty vmiešame mleté vlašské orechy, vanilkový extrakt a štipku soli. Nechajte pár minút oddýchnuť. Po vytvarovaní ich namočte do horkej čokolády a grilážované salónky sú hotové!

 

Oreo salónky

Ingrediencie

  • 2 šálky drvených sušienok Oreo (vrátane krému)
  • 1 hrnček práškového cukru
  • ½ šálky mäkkého smotanového syra
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

1. V mise zmiešame rozdrvené sušienky Oreo a práškový cukor. Do zmesi pridajte mäkký smotanový syr, vanilkový extrakt a štipku soli. Dôkladne premiešajte, aby ste získali homogénnu hmotu!

2. Zo zmesi tvoríme malé guličky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte na 1-2 hodiny do mrazničky: za tú dobu stuhne.

3. Potom salónky namáčajte v čokoláde a dajte do chladničky.

 

Páčia sa vám tieto nápady? Potom neváhajte a začnite ich vyrábať! Tu nájdete všetko, čo potrebujete!