gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Pizza pec pre dokonalú pizzu

2024. 06. 17.

Pizza pec pre dokonalú pizzu

Pizza pec pre dokonalú pizzu

Pokiaľ chcete svojich hostí nalákať na skutočne autentickú pizzu, MUSÍTE pizzu pripraviť v profesionálnej peci na pizzu.

Pece na pizzu umožňujú vyrábať pizze skutočné PREMIUM kvality, dosahujúce až kvalitu talianskej pizze.

Prečo vám pece dávajú takú príležitosť?

  • vysoká teplota

Pizza pece sú schopné dosiahnuť a udržať vysoké teploty (až 500 ° C), ktoré sú nevyhnutné pre rýchle a rovnomerné pečenie pizze. Táto vysoká teplota zaisťuje, že spodná časť pizze je chrumkavá, zatiaľ čo horná časť je riadne prepečená bez toho, aby sa prísady prepálili.

  • rovnomerné rozloženie tepla

Pizza pece zaisťujú rovnomerné rozloženie tepla po celom priestore, čo je pre prípravu dokonalej pizze nevyhnutné. Táto funkcia zabraňuje tomu, aby boli niektoré časti pizze príliš surové alebo prepečené. Rovnomerné rozloženie tepla umožňuje, aby každý plátok bol dokonalý, bez ohľadu na to, kde je v rúre umiestnený.

 

Aký je rozdiel medzi pecou na pizzu a tradičnou pecou?

Je tu otázka, prečo by kvalitné, tradičné pec nemohla nahradiť pec na pizzu.

Krátka odpoveď: ak chcete svojim hosťom ponúknuť pravú autentickú pizzu pripomínajúcu Taliansko, rúra vám stačiť nebude.

Prečo?

  • teplota a čas pečenia

Pec na pizzu dosahuje a udržuje vysokú teplotu, ktorú rúra nikdy nedosiahne. Aby sa však cesto na pizzu upieklo rýchlo a rovnomerne, je potrebná správna teplota. Nehovoriac o tom, že keď musíte piecť pizze rýchlo za sebou (pretože sa k vám hostia hrnú), tak nemôžete hodiny čakať, kým sa pizza upečie. Vysoká teplota umožňuje, aby bola pizza hotová v priebehu niekoľkých minút, čo šetrí nielen čas, ale aj energiu a zároveň zlepšuje chuť a textúru pizze.

  • chuť a textúra

Rovnomerné rozloženie tepla a vysoká teplota pece na pizzu zaistia, že sa základ pizze upečie do chrumkava, zatiaľ čo polevy zostanú čerstvé a chutné. Rýchly proces pečenia zabraňuje strate vlhkosti, takže cesto nevysychá, ale zostáva príjemne mäkké vo vnútri a chrumkavé zvonku – aj polevy si zachovajú čerstvosť. Pizza pečená v klasickej peci často trpí nerovnomerným rozložením tepla.

Preto musíme uznať, ako veľmi dokáže pec na pizzu umocniť zážitok z jedenia pizze. Pokiaľ to s pečením pizze toto leto myslíte vážne a chcete hostí prilákať nebeskou pizzou, mali by ste premýšľať o obstaraní pece na pizzu.

 

Ako vybrať pec na pizzu?

Veľkosť reštaurácie, baru, pizzérie – rovnako ako veľkosť a dizajn kuchyne – má značný vplyv na to, akú pec na pizzu by ste si mali vybrať.

Pre menšie miesta môže stačiť jednokomorová pec na pizzu, ale tam, kde je priestor pre hostí veľký a/alebo je tam veľa hostí a musí sa pizza podávať mnohým ľuďom naraz, nemá cenu otvárať bez dvojkomorovej pece na pizzu.

A nezabudnite na tunelové pece na pizzu ako možnosti: pokiaľ to dizajn kuchyne umožňuje, môže byť veľmi praktické piecť pizze na „dopravnom páse“.

Čo je veľmi dôležité, je, aby ste si vybrali kvalitnú rúru, ktorá naozaj veľmi uľahčí prácu a umožní vám pripraviť chutné, lahodné pizze! Pokiaľ hľadáte toto, kliknite a nájdete to tu!

Stručne povedané: ak chcete, aby sa vaša reštaurácia preslávila pizzou široko ďaleko, neváhajte si zaobstarať pec na pizzu! A ak sa na to chystáte, urobte to profesionálne: nezabudnite na potrebné príslušenstvo na pečenie pizze!


Súvisiace produkty