Aké kuchynské spotrebiče potrebujete v profesionálnej domácnosti?
2022. 11. 21.
V skutočnosti čím viac užitočných nástrojov máte, tým profesionálnejšia je vaša kuchyňa. Pokiaľ dávate dohromady iba základnú výbavu, potom jedna vec naozaj stojí za pozornosť: kvalita. Kúpte si odolné, premyslene navrhnuté nástroje aj pre profesionálne reštauračné kuchyne, ako sú nože a krájače. My vám to ukážeme!
Nepostrádateľné kuchynské náradie
Pozrime sa na najdôležitejšie malé kuchynské spotrebiče. To sú základy, ktoré treba vziať do úvahy pri inštalácii každej kuchyne. Vyberajte ergonomicky navrhnuté kusy, ktoré sú kvalitné.
Príprava
Nástroje na prípravu jedla môžu uľahčiť lúpanie, mletie a rezanie. Za predpokladu, že si vyberiete tie najlepšie.
-
Škrabka na zeleninu: Lúpanie zeleniny je jednoduchá kuchynská úloha. Vybrať si môžete aj jednoduchý, lacnejší lúpak. Ale aj z toho sa dá kúpiť odolnejší, ktorý nie je oveľa drahší, ani nejde o zložitejšie zariadenie, je jednoducho zaťažiteľnejší a odolnejší. Reštauračné kuchyne preto väčšinou volia napríklad tento typ nerezovej škrabky na zeleninu . To bolo napríklad vytvorené rezacou čepeľou Julienne.
-
Doštička na krájanie: Majte v kuchyni niekoľko veľkostí dosiek, aby ste vždy mohli použiť tú najpraktickejšiu veľkosť. Mimochodom, oplatí sa mať na každý druh suroviny samostatnú doštičku, takže mäso krájajte na inej doske ako zeleninu.
-
Súprava nožov: Súprava nožov je zložitejšia vec. Profesionálna sada nožov obsahuje kuchársky nôž, ktorý je inak univerzálny, pretože má dostatočne silnú čepeľ, aby sa s ním dalo ľahko krájať. Navyše ho nemusíte zdvíhať po každom reze, kvôli jeho zakriveniu. Okrem toho ho možno použiť na krájanie mäsa a zeleniny. V dobre zostavenej a samozrejme dobre využitej kuchyni môže filetovací nôž zohrať aj vážnejšiu úlohu. Reč je o noži s tenkou čepeľou, ktorá je obzvlášť špicatá a ostrá. Štandardným vybavením je aj steakový nôž. Tieto nože sú rovnakej veľkosti ako nože príborové, len sú oveľa ostrejšie a obvykle majú drevené rukoväte. Taký nôž je tiež často potrebný pri príprave jedla. Čo ďalšie potrebujete v sade nožov? Napríklad sekáčik na mäso, ktorý je obzvlášť veľký a ostrý. Využívame ho aj pri väčších chrupavkách. Nôž na chlieb má oveľa menšiu, ale všeobecne silnejšiu rukoväť a dlhú čepeľ. Tento nôž má zúbkovanú, zvlnenú čepeľ. S týmito základnými nožmi už môžeme mať dobre vybavenú sadu nožov, bude ľahké pripraviť jemnejší pokrm. K celej téme môžeme samozrejme pristúpiť aj z japonskej strany. V ich kultúre av ich kuchyni plnia všetky role tri nože. Pokiaľ by ste chceli rezanie a krájanie riešiť filetovým nožom, mečovitým nožom santoku a nožom na krájanie zeleniny vhodným na krájanie julienne, potom si kúpte sadu japonských nožov Innovagoods.
-
Kuchynská váha: Je to veľmi dôležité, pretože zvyčajne musíte presne merať množstvo. V prípade nového receptu určite. Preto každá domácnosť, ktorá pečie alebo varí, potrebuje kvalitnú kuchynskú váhu. Lepšie váhy, s ktorými môžete merať väčšie množstvo, nájdete tu.
-
Sitko a sitko na cestoviny: Oba nástroje sú takmer samozrejmé. Múku môžeme pri pečení preosiať sitom, ale mnoho receptov hovorí, že práškovú surovinu preosievame buď z opatrnosti, alebo kvôli zaisteniu kvality. Existujú veľmi dobré múčne lopatky, s ktorými si uľahčíte prácu, pretože sa tým zlepší aj textúra. Môžete tiež získať kúsok zo sitka na cestoviny, ktoré môžete pripnúť priamo na hrniec. V sortimente Gammo nájdete aj filtračnú vložku na cestoviny, ktorú je možné ľahko a profesionálne používať.
-
Mlynček na mäso: Mlynček na mäso samozrejme potrebujete, ak pripravujete veľa mäsa a radi si sami melete starostlivo vybrané suroviny. Môžete si zaobstarať ručný mlynček na mäso, ale ak mäso pripravujete vo veľkom, môžete si kuchyňu vybaviť aj elektrickým mlynčekom na mäso
Hrnce a panvice
-
Hrnce: Hrnce sú nástroje, ktoré sú vysoké, ale nie široké. Mali by ste mať doma 3-5 kusov, v rôznych veľkostiach. Prečo? Pretože pokiaľ pripravujete viac pokrmov súčasne, mali by ste mať stále dostatok po ruke. Majte dva menšie tlakové hrnce, ktoré majú iba 1-1,5 litra. Dajú sa v ňom robiť omáčky aj smaženice. Veľký hrniec je možné použiť na želé, veľkú porciu vývaru alebo akúkoľvek polievku pripravenú vo veľkom množstve. Pozrite sa na našu ponuku hrncov, zoženiete hrnce až s objemom 17 litrov.
-
Panvice: Charakteristické pre panvice je, že sú širšie ako ich výška. Oplatí sa tiež mať doma 3-4 rôzne veľké kusy panvicu . Aby ste mali prístroj na rôzne množstvo jedla, v ktorom varíte, alebo pripravovať jednu zložku zvlášť, mali by ste mať panvicu s objemom 2 litre až 10 litrov, pretože tak môžete naozaj variť a piecť v rôznymi spôsobmi. Možno si budete chcieť zaobstarať vyprážajúcu panvicu.
-
Plechy na pečenie: V dobre vybavenej kuchyni nájdete 2-3 rôzne veľkosti plechov na pečenie. Konieckoncov ju môžeme potrebovať pre niekoľko druhov potravín. Veľkosť pekáča nie je dôležitá len kvôli množstvu porcií, ale aj výške okraja. Napríklad s kastrólikami.
-
Panvičky: Sú potrebné 2-3 ks. Čím pevnejšie, tým lepšie rozloženie tepla. Preto odporúčame napríklad nerezovú panvicu z viacerých plátov. Panvica má tiež tú výhodu, že je nepriľnavá. Majte doma panvice v niekoľkých veľkostiach. Môžeme vám napríklad ukázať veľmi profesionálnu panvicu s objemom 0,6 litra. V našej ponuke sú ale aj 1,5litrové a dvojlitrové. Kvalitná panvica má tiež veľkú výhodu, že ich môžete použiť na sporáku aj v rúre. Existuje mnoho pokrmov, ktoré by mali byť pred prípravou na pomalom ohni rýchlo opečené. Ostatne takto môžeme vlákna mäsa naozaj zataviť, a tak zostane vo vnútri šťavnaté a mäkké. Veľmi dobrým príkladom toho je burgundské hovädzie alebo klasický steak. Takže ak ste naozajstní gurmáni, určite máte v kuchyni 1-2 dobrej panvice.
-
Jenská misa: Výhodou jenskej misy je, že jedlo ohrieva rovnomerne, takže sa jedlo varí rovnomerne. Žiaruvzdorné sklo navyše pomáha aj na obzvlášť chutné podávanie, takže s takou miskou zabijete dve muchy jednou ranou. Odporúčame mať doma aspoň jeden väčší, ale v skutočnosti sú podľa nás naozaj optimálne 2-3 rôzne veľkosti.
-
Panvica na palacinky: Večná klasika a samozrejme základný doplnok. Pri výbere sa uistite, že je kompatibilný s vašou varnou doskou. Indukčné varné dosky sú stále častejšie, ale potrebujeme na ne špeciálny hrniec. Aj to sa pri pečení palaciniek samozrejme počíta. is használhatsz.Môžete použiť aj elektrickú verziu.
Tu uvedené základné vybavenie môže byť nevyhnutné v každej kuchyni. Čím sa líšia profesionálne kuchyne od jednoduchej domácnosti? Nie sous vide, alebo to, že u pár nožov, pekáčov alebo hrncov nájdeme viac, ale to, že sme ho vybavili naozaj profesionálnou kvalitnou základnou výbavou.