JOKER768 📍 SLOT PULSA TERBARU DEPOSIT TANPA POTONGAN RESMI TERBAIK DAN TERPERCAYA
Joker768 | Link Slot Gacor Maxwin Terbaru Hari Ini Gampang Menang 2024
Joker768 : Situs Slot Deposit Pulsa 5000 Via Telkomsel Resmi Terbaru Tanpa Potongan
Slot Gacor Maxwin Scatter Hitam
Joker768 | DAFTAR REKOMENDASI LINK GACOR HARI INI SITUS SLOT ONLINE GACOR TERPERCAYA GAMPANG MAXWIN HARI INI
Joker768 : SITUS SLOT GACOR TERBARU DARI SERVER THAILAND MUDAH JACKPOT MAXWIN HARI INI
JOKER768 - LINK SITUS SLOT GACOR HARI INI MAXWIN GAMPANG MENANG JACKPOT TERBARU 2024
JOKER768 - SITUS SLOT SERVER LUAR
Osvědčený recept na klobásu

gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otváracia doba: 08:00-16:00 (Po-Pia)

Blog

Osvědčený recept na klobásu

2016. 01. 11.

Osvědčený recept na klobásu

Tento recept je pre tých, ktorí sa neboja úsilia, ktoré musia vynaložiť, aby dosiahli autentickej chuti. Hmla, vôňa čerstvo porazeného prasaťa a dym sú súčasťou tejto kulinárskej cesty, kde výsledkom je nielen jedlo, ale aj nálada.

Ingrediencie

- 10 kg miešaného bravčového mäsa (stehná, pliecko, rebrá, boky), pokiaľ nie je dostatočne tučné, pridáme trochu slaniny. Najlepšie je použiť mäso ošípanej s hmotnosťou nad 150 kg.
- 20 dkg sladké a ušľachtilé mleté papriky
- 5 dkg silné mleté papriky
- 25 dkg kuchynské soli
- 5 dkg cesnaku - nasekaný
- 2 dkg kmínu (celého)

Na výrobu tej najkvalitnejšej klobásy je ideálny proces začať v chladnom počasí. V prvom kroku sa prasa porazené skoro ráno dôkladne oparí, potom sa očistí a naporciuje. Mäso sa položí na stôl, vykosťou a melie mlynčekom na mäso na kotúči 4,5 mm. Potom mäso za studena premiešame s korením.

Po premiešaní vyberieme hmotu do chladu a rozprestrieme na čistú dosku stola na hrúbku asi 10 cm. Keď v chlade zatuchne, vezmeme späť a naplníme do čreva plničkou klobásy s väčšou kapacitou. Klobásy ukladajme na rošt do špajze, kde je dôležité, aby nebola príliš vysoká teplota (maximálne +8 stupňov).

Po 48 hodinách sa klobásy umiestnia do vetranej udiarne alebo otvoreného komína. Po dobu piatich až šiestich dní pomaly fajčite, dbajte na to, aby teplota nepresiahla +16 stupňov. Pokiaľ nemáme toľko času, alebo pokiaľ nemáme udiareň, je možné použiť aj menšiu stolnú udiareň. Po údení sa klobásy vrátia do špajze, kde zrejú pri +18 stupňoch ďalšie tri mesiace. V tomto období sa naplno rozvinie chuť a kvalita lahodnej pravej domácej hustej klobásy.

Vyskúšajte náš osvedčený recept, užite si radosť z prípravy a kavalkádu chutí a kúpte si potrebné vybavenie pre dokonalý výsledok hneď teraz!

Podobné články na túto tému:

Výroba domácej vianočnej klobásy pomocou kuchynského robota Ankarsrum

2023. 12. 02.

Pokračovať v čítaní


Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Pokračovať v čítaní


Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

2019. 01. 11.

Pokračovať v čítaní


Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Pokračovať v čítaní


Mézeskalács helyett: karácsonyi csokis-fahéjas kolbász

2018. 12. 19.

Pokračovať v čítaní